Meglepő döntést hozott Orbán – Saját államtitkárát állította félre!

Orbán

Újabb határozat jelent meg az éj leple alatt, azonban az most a kormányoldalon okozhatta a legnagyobb meglepetést, a miniszterelnök ugyanis kispadra ültette vele az egyik fontos szövetségesét.

Orbán Viktor aláírásával ellátott határozat jelent meg a Magyar Közlönyben, amely kimondja, hogy a jövőben ár nem Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára lesz a felelős a Diákváros és a Fudan Egyetem beruházásáért, hanem Palkovics László.

Fürjes és Vitézy Dávid a 444.hu közlése szerint, még néhány nappal ezelőtt is azzal érveltek, hogy a két beruházás elfér majd egymás mellett a tervezett területen, így megépülhet a 12 ezer magyar egyetemista elszállásolására alkalmas kollégiumi negyed, valamint a Kínai Kommunista Párt elitegyetemének a budapesti kampusza, a mostani döntés azonban másról árulkodik.

Az ügyön dolgozó államtitkárral Orbán nem lehetett maradéktalanul megelégedve, így hétfőtől a teljes beruházásért Palkovics lesz a felelős.

A Fudan Egyetem budapesti terjeszkedéséről korábban a Direkt36 írt egy tényfeltáró cikket, melyből kiderült:

az egyetem építését egy kínai vállalat végezné kínai anyagokból, kínai dolgozókkal, amire a magyar állam biztosítana közel 500 milliárd forintot kínai hitelből,

ráadásul még a kampusz építéséhez az ingatlanokat is a magyar állam adná. Ezt az előterjesztést Palkovics készítette, így most a teljes projektet átveheti Fürjestől.

Karácsony Gergely az üggyel kapcsolatban közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben mint írja:

“Még a saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket.

Először több mint tízezer magyar fiatal olcsó lakhatásának ügyét dobta sutba, majd megalázta saját kormányának tagjait is. Fürjes és Vitézy urak méltatlan helyzete iránti együttérzésemmel együtt is újra csak azt tudom mondani: kitartok a Budapesti Diákváros, vagyis több mint tízezer magyar fiatal olcsó lakhatásának ügye mellett. És nem engedek.

A kínai pártirányítás alatt álló egyetem Budapestre telepítése, mint cseppben a tenger mutatja, miféle „kormányzás” is folyik Magyarországon. Először a kormány megállapodást köt 2019-ben az új fővárosi városvezetéssel többek között a Budapesti Diákvárosról. Olcsó lakhatást a magyar fiataloknak, egészségügyi fejlesztéseket, a Budapesti Nagyerdő zöldfejlesztését tudtuk kiharcolni, és azt, hogy a kormánynak olyannyira fontos stadion úgy épüljön meg, hogy kilenc napig kiszolgálja az atlétikai vb-t, de utána legalább 90 évig a ferencvárosiak és általában a budapestiek szabadidejét, szórakozását, sportolási lehetőségeit biztosítsa. Megállapodtunk, aláírtuk, a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is dokumentumba foglalta.

Majd a miniszterelnök ezt az egészet elárulta az első szembejövő kínai delegációnak.

Titokban hozott kormányhatározattal a Budapesti Diákváros területét odaígérte egy olyan kínai egyetemnek, amely kartája szerint a kínai kommunista párt iránymutatásai alapján működik, amelyet kínai vállalatok építhetnek meg 500 milliárdos kínai gigahitelből, amelynek árát persze a magyar adófizetőknek kell évtizedekig törleszteniük.

Mikor mindez az aljasság kiderült, Ferencváros polgármesterével együtt tiltakoztunk. Nem máshoz, csakis az adott szóhoz, a megkötött megállapodáshoz ragaszkodtunk. Erre Fürjes és Vitézy urak olyan terveket mutattak – gondolom, megnyugtatásul –, amelyek szerint Diákváros is és kínai egyetem is meg tud épülni. Másnap kiderült, hogy a bemutatott tervek nem többek blöffnél, mert a kínai egyetem igenis kollégiumi épületek helyére van tervezve. Mikor ezt szóvátesszük, késő éjszaka megjelenik egy kormányhatározat a közlönyben, amely lenullázza azt a munkát, azt a több százmillió forintot, amelyet Fürjes államtitkár és csapata a Diákváros terveire fordított eddig, és az egészet odaadja a miniszterelnök kedvenc végrehajtójának Palkovics miniszternek.

És ebből az éjszakai kormányhatározatból világosan kiderül:

igenis a Budapesti Diákváros helyére akarják erőltetni a kínai egyetemet. Igenis sok ezer magyar diák lakhatásának kárára szolgálná ki az Orbán-kormány a kínai gazdasági-politikai érdekeket.

Újra mondom: egyetlen négyzetmétert sem hagyunk elvenni a Budapesti Diákváros és a Budapesti Nagyerdő területéből.” – zárja sorait Karácsony.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!