A kormány egy aljas hazugsággal próbálja átverni az EU-t – Több ezer milliárdot bukhatunk!

Az Európai Unió újjáépítési programjának köszönhetően, Magyarország mintegy 6000 milliárd forintot kaphatna, csakhogy az Orbán-kormánynak köszönhetően, akár el is eshetünk a pénz jelentős részétől!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője már több alkalommal felhívta arra a figyelmet, hogy a magyar kormány nem megfelelően jár el az üggyel kapcsolatban. Az uniós forrás egyik felétele, hogy az adott kormány széleskörű konzultációt folytasson ezeknek a forrásoknak az elköltéséről.

Ehhez Orbánéknak be kellene vonniuk a társadalmi szereplőket, civil- és szakmai szervezeteket, önkormányzatokat, meghallgatni a véleményüket, miként lehetne az uniós pénzt a legmegfelelőbben felhasználni.

Most kiderült, a kormány a helyes eljárás helyett inkább gátlástalanul hazudott az uniónak, ami veszélyezteti a Magyarországnak járó újjáépítési forrást.

A szocialista képviselő közösségi oldalára kitett bejegyzésében azt írja:

Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz sokféle aljasságra és bármekkora hazugságra képes, de bevallom még mindig meg tudnak lepni. Hosszas követelésünkre a napokban a kormány végre közzétette azt a dokumentumot, amely részletezi a Fidesz tervét a hazánknak jutó – mintegy 6000 milliárd forintnyi – újjáépítési uniós forrás felhasználásával kapcsolatban.

Arra már több alkalommal is felhívtam a közvélemény figyelmét: európai jogszabály kötelezi a kormányt arra, hogy széleskörű konzultációt folytasson ezeknek a forrásoknak az elköltéséről.”

Ujhelyi kiemeli:

“Pontosan tudjuk, hogy ezt nem, illetve csak minimális részben – vagyis semmiképpen sem megfelelő mélységben – tették meg.

Ehhez képest – kapaszkodjanak meg -, a kormány képes volt azt hazudni az Európai Unió felé benyújtandó hivatalos dokumentumban, hogy széleskörű konzultációt folytatott az ügyben (például online kampányt indított állítólag), de a legfelháborítóbb, hogy fontos konzultációs állomásként hivatkoznak arra az országgyűlési vitanapra is, amelyet nem a kormány, hanem épp az ellenzék kezdeményezett, miután a Fidesz igyekezett elsunnyogni ezt a kérdést.

Azért ahhoz tényleg vastag bőr kell, hogy ekkorát hazudjanak, kamuzzanak az ország vezetői. Egészen elképesztő és végtelenül, szánalmasan pitiáner.

Nem fogjuk szó nélkül hagyni!” – teszi hozzá bejegyzésében az MSZP-s politikus.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!