Sokakat érint: újabb ellenzéki javaslatot valósított meg a kormány

Megkésve ugyan, de a kormány meghozta a döntést egy olyan ellenzéki javaslattal kapcsolatban, amelyet már törvényjavaslatként is benyújtottak a szocialisták. Akkor lesöpörték az asztalról, most hosszas hallgatás után meglépték.

Egy új kormányrendelet az év végéig biztosítja az átjárhatóságot a SZÉP-kártya alszámlái között, azaz bármelyik alszámláról lehet költeni többek között melegételre, egészségügyi vagy kulturális célokra is.

Korábban az MSZP benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy élelmiszer-vásárlásra is lehessen költeni a SZÉP-kártyáról, hiszen a munkájukat elvesztett embereknek elsősorban élelmiszerre van szükségük, miközben a kártyán felhalmozódott szállásra, kulturára fordítható összeget a korlátozások miatt el sem lehet költeni. A most kihirdetett kormányrendelet ennél megengedőbb,

gyakorlatilag minden engedélyezett célra fel lehet használni az összeget, alszámlától függetlenül.

A portoflio.hu számításai szerint nem kis összegről, 160 milliárd forintról van szó, ennek felszabadítása sok vállalkozó számára jelenthet a túléléshez szükséges bevétel többletet. Az eredeti szocialista javaslattal sem csak az emberek jártak volna jól, hanem a vendéglátásban is több munkahely maradhatott volna meg, a megnövekedett forgalomnak köszönhetően.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!