Ötletük sincs, hogy mire lesz jó – de valaki biztos jól járt vele

Folyamatosan postázza a Belügyminisztérium a magyar védettségi igazolványokat, melyen az oltottaknak az első oltás dátuma szerepel, míg a fertőzésen átesetteknek a gyógyulástól számított 6 hónapos érvényességi idő van feltüntetve. A kártyán szerepel egy látványos QR kód is, de egyelőre senki nem tudja, mire is jogosít a kártya.

Éppen ezért az ATV Híradója megkérdezte a Belügyminisztériumtól, hogy mire lehet majd használni a kártyát, miért küldték ki már az első oltás után, és miért nem szerepel rajta a megkapott vakcina típusa.

“Az igazolvány felhasználhatóságára vonatkozó kérdés idő előtti.”

– válaszolta a BM és a a koronavirus.gov.hu oldal az igazolványról szóló oldalára irányította az ATV munkatársát a BM válaszlevél. Az ajánlott oldalon azonban egyetlen feltett kérdésre sem lehet választ kapni, ami véleményünk szerint azt jelenti, hogy

se tervük, se ötletük nincs, hogy mire fogják használni!

Ugyanis ha lenne terv, akkor nyugodtan lehetne azzal kezdeni a választ, hogy “Terveink szerint…” és folytatni a felvetődött lehetőségekkel. Ilyen lehet például a kulturális- és sportrendezvények látogatása, szállásfoglalás lehetősége, kijárási korlátozás megszüntetése és sorolhatnánk, akár azzal bezárólag, hogy a magyr kártyával rendelkezők akár automatikusan megkaphatnák majd az EU-s vakcinaútlevelet.

Egyelőre azonban csak az látszik, hogy aki a kártyákat gyártja, az jó bevételre tett szert, mi pedig a BM-el együtt csak ötletelhetünk, mi értelme van az egésznek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!