Megtámadta a szakember a kormány tervét – Veszélyes lehet ilyenkor a nyitás!

Forrás: Illyés Tibor / MTI/MTVA

Elhibázottnak tartja a kormány nyitását a volt tiszti főorvos, aki szerint ha csak az oltásokat nézzük, akkor még mindig van 7 millió ember, akik veszélyben lehetnek!

Falus Ferenc az ATV Start című műsorában beszélt arról is, hogy lehetne az oltások számához kötni a nyitást, de jelenleg még nem tart ott az ország, hogy ez aktuális legyen.

Bár a kormánypropaganda rendszeresen beszámol az oltottak számáról, hogy már több mint 3 millióan kapták meg a koronavírus-elleni vakcinát, azt nem verik nagy dobra, hogy

ebből mindössze 1,3 millió az, akik mindkét védőoltást megkapták, így védettnek lehet nyilvánítani őket!

A kormánypárti médiumok ráadásul az elhunytak számával sem dicsekszik, ami hetek óta vezeti a lakosságarányos halálozási listát és már közel 25 ezer fő.

A volt tiszti főorvos a műsorban azt is elmondta, hogy még mindig nagyon magas a napi halálozás, ráadásul szerinte “tavaly februárban elkezdték a felkészítést, hogy a Covid-osztályokon milyen ellátásnak kell lennie, ez azonban megszakadt, nincs egységes ellátási protokoll,

a tavaly novemberi megkésett korlátozások miatt pedig túlterhelődött az egészségügy.”

Falus Ferenc azt is kiemelte, hogy a vírusmutánsokra sem voltunk felkészülve, melyek sokkal súlyosabb megbetegedéseket okoznak, hozzátette továbbá, hogy itthon a kórházi fertőzések száma korábban is magas volt, így ez jelentősen hozzájárulhat most a magas halálozási számokhoz.

Szerinte az első hullám sikeressége a gyors lezárásnak és az otthonmaradásnak volt köszönhető, mára azonban ezt egyre kevesebben veszik komolyan, az áruházakban például “egymás nyakában” állnak az emberek.

A szakember azt is kiemelte, hogy szerinte nem most kellene lazításokat bevezetni, hiszen ezek nagy kockázatot jelentenek,

a járvány még csak most tetőzik, így a kormány intézkedései nagy kockázattal járhatnak.

Falus az oltási regisztrációs rendszerrel sem elégedett, szerinte az “több bajt csinált, mint hasznot”, mivel a kettős állampolgárok és a taj-számmal nem rendelkezők nem tudnak regisztrálni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!