Betelt a pohár, borított a Fidesz vidéki tagja: “Nem akarok egy ilyen párthoz tartozni”

Orbán1

Nyílt levélben határolódik el pártjától a sümegi Fidesz egy tagja

írja a Sümegi Szó.

A városban azután forrtak fel az indulatok, hogy Végh Zoltán, a város polgármesterének felesége, Szabó Krisztina okirat-hamisitási botrányba keveredett. Végh 2015-ben nevezte ki a helyi járóbeteg szakellátó élére Szabót, akinek csak egy érettségi bizonyítványt kellett bemutatnia. Szabó ezt meg is tette, csakhogy később kiderült, hogy amit benyújtott, az egy hamisítvány volt. Az ügyben nyomozás indult, elévülés miatt azonban nem lehetett következménye. Az ellenzék most Végh és Szabó távozását követeli.

De már nem csak ők teszik: a helyi fideszes alapszervezet egyik tagja nyílt levelet tett közzé, amelyben elhatárolódott a pártjától. Pető Zoltán a levélben úgy fogalmaz: nem kíván egy olyan Fidesznek tagja lenni, aki megtűri az ilyen embereket, helyén tartja, sőt védi. “Nem kívánok tovább ezek után az önkormányzat tagja sem lenni, mert én minden nap tükörbe szeretnék nézni és bátran vállalom véleményem. Morálisan súlyos válságba került a város Fideszes vezetése, ami miatt mélységesen szégyellem magam” – írja.

“Lehet magyarázni, jogászkodni, másra mutogatni, de ettől a tények nem változnak meg, a sümegi emberek bizalma, hite veszett el, amit korábban irántunk éreztek”

– teszi hozzá.

Azt is bejelentette: a történtek miatt a mai nappal a kialakult morális és tarthatatlan helyzet miatt kilép a Fidesz Sümegi Alapszervezetéből és lemond az Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsági tagságáról is.

Pető teljes levelét ITT tudják elolvasni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!