Lebutított társadalom – Ez a kormány újabb győzelméhez vezethet!

Rendkívül sokan nincsenek tisztában a magyarországi járványhelyzettel, gazdasági következményeivel, áldozatainak számával, ez pedig akár a kormány malmára is hajthatja a vizet.

A Medián készített egy reprezentatív felmérést még április elején, melyből kiderült, hogy csupán

a lakosság 36 százaléka volt tisztában azzal, hogy a járvány hazai áldozatainak a száma 20-25 ezer közé tehető!

Mindezt ráadásul úgy, hogy közben hetek óta világelsők vagyunk a halálozási listán, a járvány kirobbanása óta pedig egyedül Csehország előz minket a lakosságarányos halálozásban.

Ez pedig a kormány kommunikációjának köszönhető.

Bár az Operatív Törzs napi tájékoztatóiban elmondják, hogy hányan hunytak el az elmúlt 24 órában és, hogy ezzel mennyire nőtt az áldozatok száma, a kormány mégsem ezt, hanem csak az oltás sikerességét hangoztatja a lehető legtöbb fórumon.

A felmérés eredményét a hvg.hu tette közzé, ebből kiderült az is, hogy a válaszadók 15 százaléka nagyságrendileg téves adatot adott meg a halálozással kapcsolatban, 37 százalékának pedig egyáltalán fogalma sem volt róla, hányan haltak már meg Magyarországon, így tippelni se mertek.

Az adatokból tisztán látható, hogy kormánykommunikáció hatással van a járványkezelés megítélésre is:

Míg a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak csupán 34 százaléka véli rossznak a magyar halálozási adatokat, ami már közel 25 ezer, addig az ellenzék szavazótáborának 70 százaléka.

Egyedül az oltottsági adatok azok, amikkel szinte mindenki elégedett, itt a válaszadók 90 százaléka látja jónak ezt a mutatót, de más pozitív eredményt a kormány nem is nagyon tudna felmutatni.

A gazdasági válság kezelését összességében csak az emberek 53 százaléka látja megfelelőnek, pártállásra lebontva ez az ellenzékiek esetében 31, kormánypártiaknál 72, míg a bizonytalan szavazóknál 50 százalék.

Ha azonban a kormánypropagandát közvetítő médiumok, nemcsak az átoltottsági jó eredményeket nyomnák orrba-szájba, hanem pontos képet festenének a tragikus halálozási adatokról, akkor valószínűleg többen másképp vélekednének a kormány járványkezeléséről.

Ha Ön is egyetért annak fontosságával, hogy az emberek pontos képet kapjanak az Orbán-kormány elhibázott járványkezeléséről, a rekordszintű lakosságarányos elhalálozásról, akkor ossza meg ezt a cikket, hogy mások is tudomást szerezzenek róla!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!