Csapdahelyzetben találta magát Orbán – Bayer sem tudta kihúzni a slamasztikából

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

A koronavírus járvány harmadik hullámában olyan durva halálozási adatokkal kellet szembesülnünk, amire senki sem számított. Míg az első hullámban valóban Európa egyik legjobban teljesítő országa voltunk, addig mára a legrosszabb halálozási statisztikával rendelkezik az ország. A kormányzat részére kínos és pusztán statisztikának tekintett adatok megmagyarázására bevetették a nagyágyút, de Bayer is belebukott a feladatba.

Orbán Viktor komoly csapdahelyzetben találta magát, mert a jelenlegi statisztikai adatok alapján már rég be kellett volna nyújtania a lemondását, és nem az ellenzék követelésére, hanem a saját eddigi kijelentései alapján. A “mindenki megnyugodhat, mindenkit meg fogunk gyógyítani”, mondat hazugsága, és azután a kijelentés után, hogy “a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri”, Orbánnak már rég le kellett volna mondania. Főképp, hogy saját bevallása szerint is övé a felelősség:

“a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen,

mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.” Ebben a helyzetben próbált valamit menteni Bayer Zsolt a Magyar Nemzet elnevezésre hallgató nyomdaipari termékben, ám az áldozathibáztatáson kívül nem jutott messzire. Gyakorlatilag azt állítja, hogy valójában

a bejelentett koronavírusos haláleseteknek csak az egytizede az, akik a vírustól haltak meg, a többi egyébként is meghalt volna pár napon belül!

Hozza is szorgalmasan a példákat, hogy mire is alapozza ezt, gyorsan elkönyveli, hogy egy súlyfelesleggel és magas vérnyomással élő idősebb ember vírus nélkül is meghalt volna, és pusztán csak a magyar rendszer miatt ilyen magas a statisztikai halálozás.

Ám arra nem ad választ Bayer, hogy annak mi lehet az oka, hogy az egymillió főre vetített kórházban ápoltak száma is nagyon magas nálunk, egyedül Bulgária előz meg bennünket ebben a mutatóban. Arra a kérdésre sem próbál megválaszolni, hogy ha ilyen jó a helyzet, akkor ugyan miért kellett 16 ezer lélegeztetőt venni, miért kellett a kórházi ágyakat kiüríteni, miért kellett mobil járványkórházat építeni, és miért is a nagy sietség az oltással.

A kormányzati kommunikáció megbukott, nem most, hanem már szeptember végén, október elején. Amit csütörtökön kormányinfón hallottunk, az másnap reggel már nem volt volt igaz a Kossuth Rádióban. A kapkodáson, a fejetlenségen pedig Bayer sem tudott felülkerekedni, csak tovább fokozta a káoszt. Legalább megpróbálta meghálálni a a Várban szerzett önkormányzati lakását.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!