Bajban a kormánypárt – Folyamatosan zuhan a támogatottságuk!

Fotó: Ronald Zak/PA

A koronavírus-járvány nemcsak az emberek mindennapjait változtatta meg, hanem a politikai állásra is befolyással van.

Az ország átoltottságának jó számai nem ellensúlyozzák a nem megfelelő járványkezelést és a népességarányosan rekordszintű halálozást, így komoly bajba kerültek a kormánypártok – ez derül ki az atv.hu által közölt felmérésből, melyet az IDEA Intézet készített március 26. és március 31. között.

A felmérésből kiderült, hogy továbbra is megtartotta vezető helyezését az ellenzék a kormánypártokkal szemben, sőt, minimálisan még nőtt is a különbség.

A hat együttműködő ellenzéki párt (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP és Párbeszéd) közös listájának támogatottsága lényegében nem változott a korábbi méréshez képest, a biztos pártválasztók 48 százaléka voksolna rájuk.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP vesztett egy százalékpontot, így rájuk már csak a biztos szavazók 44 százalék voksolna.

Az elmúlt időszakban a kormánypártok támogatottsága zuhant a legtöbbet. Míg az első hullám sikerei miatt 30-ról 35 százalékra nőtt a teljes népességben körében a támogatottságuk, mára a megbukott járványkezelés, a magas halálozási mutatók miatt, ez a szám ismét csak 30 százalék.

Az előző méréshez képest nőtt az ismeretlen pártreferenciájúak tábora, tehát aki nem tudja, hogy melyik pártra; nem mondja meg; vagy aki nem is menne el szavazni. Ennek aránya februárról márciusra 2 százalékponttal, 29-ről 31 százalékra nőtt, ami akár a Fidesz-KDNP-ből kiábrándultakat is jelentheti, akik most bizonytalanok, kire szavazzanak majd.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!