Megváltoztatta az interjút a Magyar Nemzet? Ezt állítja a kirúgott magyar edző.

Fotó: www.berliner-kurier.de

Petry Zsolt kapusedző kirúgása Hertha-tól nagy port vert fel nem csak a focirajongók, de diplomáciai körökben is, a magyar külügyi tárca berendelte a német ügyvivőt, Gulyás Gergely pedig odáig ment el, hogy a náci időket emlegetve kétségbe vonta a német jogállamiságot, amit azután Berlin felháborodottan vissza is utasított. Pedig lehet jobb lett volna, ha előbb a saját házuk táján kezdenek el sepregetni.

Úgy látszik, a Magyar Nemzet névre hallgató újság nyomdaipari termék szerkesztőségében már annyira elszoktak a tényszerű tájékoztatástól, hogy ha az interjúalany nem a kormányzati propagandának 100 százalékosan megfelelő válaszokat adja,

akkor egyszerűen megváltoztatják az interjút!

Jelken esetben maga az érintett Petry Zsolt azt állítja a FAZ-nak (Frankfurter Allgemeine Zeitung), hogy a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül megváltoztatta a tartalmat:

az egyeztetés után mondatokat hagytak ki a nyilatkozatából!

Innentől kezdve pedig a cikket átvevő német sajtó is pontatlanul adta vissza, amit a melegházasságról, illetve a bevándorlásról mondott a magyar lapnak. Petry elismeri azt is, hogy hibát követett el, mert tájékoztatnia kellett volna a klubot a készülő interjúról, hiszen a német első osztályban ez a szokás.

A sokak által szeretett és tisztelt kiváló edző az állásával fizetett a lakájmédia túlkapásáért. Kíváncsian várjuk, vajon a Magyar Nemzetet mikor fogja bocsánatkérésre felszólítani Gulyás Gergely vagy Novák Katalin.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!