Ez bizonyítja Orbánék alkalmatlanságát – Négy hete világelső a magyar halálozás!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Nincsenek könnyű helyzetben a kormánypártiak, hiszen nem tudnak túl sok pozitív eredményt felmutatni a járványkezeléssel kapcsolatban, de van valami, amit nagyon nem szeretnének, ha beszédtémává válna:

Negyedik hete világelső a magyar halálozás!

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője hétfőn tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy lakosságarányosan még mindig a magyarországi halálozás az egyik legrosszabb, “csak a tegnapi napon 291 magyar ember veszítette életét a járványban, mostanra pedig már negyedik hete Magyarország vezeti az egész világ halálozási statisztikáját“.

A szóvivő kiemelte, hogy rohamléptekben haladunk a 25 ezer elhunyt felé,

ráadásul “Magyarországon a múlt héten többen haltak meg, mint 15 másik európai országban együttvéve.

Az elhibázott védekezés és a magyar egészségügy siralmas állapota miatt hazánkban többen haltak meg a múlt héten, mint Máltán, Cipruson, Dániában, Luxemburgban, Finnországban, Portugáliában, Szlovéniában, Lettországban, Írországban, Litvániában, Észtországban, Svédországban, Ausztriában, Horvátországban és Belgiumban együttvéve.”

A kormány alkalmatlanságát tehát jól tükrözi, hogy nem külön-külön előztük meg ezeket az országokat az egy hét alatt koronavírusban elhunytak tekintetében, hanem együttvéve.

“Pedig ezekben az országokban összesen 72 millióan élnek, hétszer annyian, mint Magyarországon. Gyakorlatilag egy nemzeti tragédia heteit éljük.” – tette hozzá a politikus.

A párt közleményben követeli, hogy a kormány kérjen nemzetközi segítséget a koronavírusos betegek ellátásához, illetve, hogy bízzák a védekezés irányítását egy független szakértőkből álló testületre.

“Ott, ahol emberi sorsok dőlnek el és emberéletek megmentéséről van szó, nem akarjuk sem Orbán Viktort, sem Kásler Miklóst, sem más, kormányzásképtelen és felelőtlen kontárokat látni. Már nagyon jól ismerjük, hogy mire képes ez a kormány, mindjárt elérjük a 25 ezer elhunytat, köszönjük szépen, ebből a továbbiakban nem kérünk!” – jelentette ki a szóvivő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!