Durva kritikát kapott Orbán a szavazóitól – morognak a fideszesek

Orbán1

Az emberek többsége elégedetlen a kormány teljesítményével, és nagyra értékeli az egészségügy és abban dolgozók teljesítményét. Ez derül ki abból a kutatásból, amit a a Publicus Intézet Népszava felkérésére készített március végén.

Nem meglepő módon, a pártszimpátia erősen befolyásolja a kormány járvány ellen tett intézkedéseinek a megítélését, a Fidesz-KDNP hívek 85 százaléka inkább elégedett volt márciusban azzal, ahogyan addig a kormány kezelte a pandémiát, addig a szocialista kötődésűek 91, a jobbikosok 81, a DK-sok 92, míg a momentumosok 80 százaléka nemmel válaszolt.

Hasonló arány tapasztalható az oltások megszervezésével, az oktatással kapcsolatos kérdések megválaszolásánál, ám van egy terület, amiben erősen közelít a kormánypárti és ellenzéki szavazók véleménye. A lakosság nagy része szerint

rosszul kezelte a kormány a gazdasági jellegű problémákat!

Még a fideszes szavazók 25 százaléka sem tetszettek a kormány gazdasági intézkedései. Nem is csoda, hiszen ezt mindenki a saját bőrén tapasztalta, és kormánypárti-ellenzéki vállalkozót egyaránt súlytott a járvány, és egyikük sem kapott megfelelő támogatást a túléléshez, hacsak nem Mészáros vagy Tiborcz keresztnévre hallgat.

publicus jarvanykezeles

Úgy tűnik, a Fidesz szavazói mindenpropagandát elfogadnak, még akkor is, ha a közvetlenül tapasztalható tények teljesen mást mondanak, kivéve egy esetben, ha a saját zsebükről van szó! Márpedig a Fidesz a járvány alatt gazdasági értelemben teljesen magára hagyta a társadalmat, nem hosszabbította meg a munkanélküli járadék időtartamát, nem volt hajlandó bevezetni a covid esetekre vonatkozó 100 százalékos táppénzt, a munkabér támogatás mértéke pedig egyenesen a vicc kategóriába tartozott.

Az egészségügy megfeszített munkájának elismerése pedig már szinte nagykoalíciót szőtt és szekértáborokon átívelően kapott elismerést, ami némi fényt jelenthet abban, hogy a propaganda mégsem tudja teljesen felülírni a valóságot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!