Újabb hazugságon kapták a miniszterelnököt – Ezzel többezer ember életét veszélyeztetik!

Orbanfb

A magyar kormány a koronavírus harmadik hullámának csúcsán látta elérkezettnek az időt arra, hogy enyhítsenek a járványügyi szabályokon. Az érthetetlen döntést a miniszterelnök hazugságokkal próbált alátámasztani.

Orbán Viktor két olyan állítást is tett, melyek nem állják meg a helyüket,

konkrétan szemrebbenés nélkül hazudott a magyar társadalomnak, ezzel sokak életét veszélyeztetve.

A napokban például arról beszélt, hogy az enyhítést azért hozták meg, mivel a 65 év felettiek beoltottsága már a 90 százalék környékén van. Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője azonban olyan bizonyítékot tett közzé, mely megcáfolja Orbán állítását.

Eszerint, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) hivatalosan lejelentett magyar adatok, messze nem érik el ezt a kitűzött célt.

171401084 4385981974749288 6577887559357212489 n
Forrás: Ujhelyi István / Facebook.com

A 80 év felettiek átoltottsága április 9-én (pénteken) csak 63,8 százalék volt, a 70-79 év közöttieké 72,1, míg a 60-69 év közöttieké csupán 55,8 százalék.

Így eszerint a magyar kormány vagy az ECDC-nek közölt hamis adatokat, vagy a magyar embereknek hazudtak, és erre a hazugságra építve kezdték feloldani a járványügyi korlátozásokat.

Ha utóbbit követték el, akkor azzal több ezer ember életét veszélyeztetik!

De nem ez volt az egyetlen hazugság, ami elhagyta Orbán száját, mikor a korai nyitást próbálta kimagyarázni. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a miniszterelnök a szokásos Kossuth Rádiós interjújában milyen elképesztő hazugságot mondott, melyet alábbi cikkünkben olvashatnak el.

Pofátlan hazugságon kapták Orbánt – saját konzultációját hamisította meg

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!