Komoly bajba kerülhet Orbán: az EU után a NATO is elkezdheti számonkérni

Orbán

Orbán Viktor politikája, mely Magyarországon teljes mértékben leépítette a jogállamot, és ezzel párhuzamosan a keleti diktatúrákkal keresi az egyre szorosabb kapcsolatot, egyre inkább elfogadhatatlan azokban a szövetségi rendszerekben, melynek tagja hazánk. Eddig csak az EU foglalkozott a kérdéssel, ám most Orbánnak újabb komoly kihívás elé kell állnia. A NATO-nál is betelt a pohár.

A NATO-t az különbözteti meg bármely más védelmi szövetségtől, hogy annak létrehozását a demokratikus értékekre, a jogállami normákra, az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartásának követelményére is alapozták. Az elmúlt években egyre világossá vált, hogy a demokratikus működési modellt belülről az illiberalizmus hívei, kívülről pedig az autokratikus állammodellt működtetők (Kína és Oroszország) egyaránt támadják.

Egy katonai szövetségnél azonban megengedhetetlen, hogy egy belső tag olyan erős és leplezetlen együttműködésben legyen a külső ellenfelekkel, mint az Orbán-kormány Oroszországgal és Kínával. A magyar kormány Trump elnöksége alatt az USA bizalmát azzal próbálta megnyerni, hogy a NATO-ban vállalt szintre kezdte el felfejleszteni a hazai haderőt. Ám úgy tűnik, a Biden kormányzat elatt ez nem lesz elég.

“Demokratikus Ellenálló Képességgel Foglalkozó Központ” létrehozásán dolgozik

a NATO Parlamenti Közgyűlése. Az újonnan felálló központot Orbánnak komolyan kell vennie, hiszen az komoly amerikai hátszelet élvez. Megálmodója ugyanis Gerard E. Connolly demokrata kongresszusi képviselő, a NATO Parlamenti Közgyűlésének elnöke. Az előkészítő munkában -és vélhetően majd a működésben is- Mesterházy Attila MSZP-s politikusnak jelentős befolyása lesz, mint a NATO Parlamenti Közgyűlés jelenlegi alelnökének.

A név árulkodó, a NATO-ban tudják, hogy ahol nincs meg a “demokratikus ellenálló képesség”, azaz a társadalom kontrolja a kormányzat felett, az katonai veszélyeket is hordoz magában. Erre tökéletes példa, hogy már szinte lelplezetlenül működik az orosz titkosszolgálat banknak álcázva Budapesten, és hasonló aggályok merültek fel a kínai egyetem építése kapcsán.

Mindez jól jelzi, hogy az USA mostani elnöke és adminisztrációja jól tudja, mi a helyzet Magyarországon, és komoly erőfeszítéseket fog tenni annak érdekében, hogy az ország ne válhasson egy potenciális belső veszélyforrássá.

Tömegesen tilthatják ki a fideszes vezetőket az USA-ból – súlyos dokumentum van az új elnök asztalán

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!