Megdőlt Orbán hazugsága – ezért kár volt erőlködnie, a sajátjai se hitték el a szavait

Orbán

Orbán kommunikációjának mindig is központi eleme volt egy olyan kreált ellenség, aki ellen megvédhete az országot. Ilyenek voltak a migránsok, majd Soros György, de aztán jött a járvány és a valós veszéllyel már nem tudott megbírkózni a kormányzat, halottak ezrei bizonyítják alkalmatlanságukat. Így Orbán kénytelen volt újara a biztonságos kitalált ellenséghez folyamodni, és megszületett az “oltásellenes balodal” narrtívája. Ám ezt alig hiszi el neki valaki, derül ki a legfrissebb kutatásból.

A Publicus Intézet a Népszava felkérésére március végén készített, ezerfős mintán alapuló online és telefonos kérdőíves felmérésből kiderül, Orbán (Habony Árpád?) ötlete nem jött be, hiába sulykolják minden egyes csatornán, hogy az ellenzék oltásellenes. A

megkérdezettek kétharmada nem gondolja az ellenzéket oltásellenesnek,

de még a Fidesz szavazóinak egyharmada sem ért egyet Orbán állításával. Amin pedig a leginkább el kellene gondolkoznia a miniszterelnöknek, hogy míg az álhírekkel és összeesküvés-elméletekkel etetett Fidesz szavazóknak csak 51 százaléka mondta azt, hogy inkább beoltatná magát, addig a

az “oltásellenes” szocialista szavazók 84 százaléka felelte ugyanezt,

de magasabb az oltási hajlandóság aránya a jobbikosok, a DK-sok és a Momentumosok körében is mint a kormánypárti szavazóknál, így inkább a saját háza táján kellene söprögetnie, mert látható, hogy az ellenzék határozott kiállása az oltások mellett megtette a hatását a szavazótáboron belül is.

A vakcinák közül az oltást elfogadók közül legtöbben a Pfizert választanák (76 százalék), ezt a Moderna követi, (56 százalék), majd fej-fej mellett a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V (49-49 százalék) követezik. Ebben a “versenyben” az AstraZeneca-Oxford  lemaradt, érzékelhető az utóbbi hetekben napvilágot látott hírek okozta bizonytalanság, a jelenleg itthon használt öt oltóanyag közül ugyanis ennek volt a legalacsonyabb szintű elfogadottsága a megkérdezettek között (45 százalék).

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!