Ultimátumot kapott Orbán: vagy elfelejti a kínai egyetemet, vagy a stadionja bánja

“A főváros semmilyen módon nem megy bele abba, hogy Diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban. És pont. Ha a kormány mégis felrúgja az erről kötött megállapodást, ha megint kiderül, hogy fabatkát se ér a miniszterelnök kimondott szava, akkor az bizony a kormánynak fontos stadion megépítését is érinti. Én szóltam”

– írta csütörtökön Karácsony Gergely egy friss Facebook-bejegyzésben. Azt nem fejtette ki, pontosan melyik stadionra gondol, de nagy valószínűséggel a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő stadionra célozhatott.

Karácsony a posztot annak kapcsán tette közzé, hogy a napokban kiderült: kínai hitelből, kínai céggel tervezi felépíttetni a kormány a következő években egy kínai gigaegyetem kampuszát. A több mint 500 milliárd (!) forintos beruházást sokan a Budapest-Belgrád-vasútvonalhoz hasonlították. A projektből mintegy 100 milliárdot fizetne előre a magyar állam, a többit vagy euró-, vagy jüanalapú kínai hitelből fedeznék.

A főpolgármester a tervek kapcsán, párhuzamot vonva a Szabolcs utcai hajléktalankórház einstandolásával azt írta: Gulyás Gergely el akarja hitetni a magyarokkal, hogy “a hajléktalanok érdekében akarják utcára tenni a hajléktalanok kórházát a járvány kellős közepén. Mert az a kormány szerint rendben van, hogy egy pár éve százmilliókból felújított, jól működő kórház helyére költségvetési szervet költöztetnek, és a legkiszolgáltatottabb, beteg embereket teszik utcára, hogy nekik legyen egy jó kis irodaházuk”.

Újabb hazugság, amit Karácsony szerint el akarnak hitetni, hogy a magyar diákok olcsó lakhatását az szolgálja, ha a ferencvárosi Diákváros helyére a Kínai Kommunista Párt elveit és befolyását szolgáló elitegyetemet telepítik 500 milliárdos kínai hitelből.

“Ez a magyar kormány véleménye Magyarországról. A budapesti városvezetés véleménye pedig az, hogy a kórház fontosabb, mint egy NER-es ingatlanmutyi. A magyar diákok olcsó lakhatása pedig sokkal fontosabb, mint a kínai befolyásszerzéshez való szolgalelkű asszisztálás a magyar adófizetők pénzén”

– írta.

Azt is elmondta: a Szabolcs utcai kórház nem költözik sehova, ahogyan a főváros azt sem fogja hagyni, hogy Diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban. Ha a megállapodást mégis felrúgná a kormány, számolnia kell a következményekkel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!