Mélypontra ért a sajtószabadság Orbán rendszerében – Már kérdezni sem lehet!

Forrás: MTI

Példátlan támadást indított a közmédia egy újságíró ellen, akinek az volt a legnagyobb bűne, hogy kérdéseket mert feltenni Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini múlt csütörtöki találkozójával kapcsolatban.

Az eseményről a sajtó ki volt tiltva, így a résztvevőktől a megbeszélés után nem lehetett kérdezni, ezért az osztrák újságíró levélben fordult a Fidesz EP-frakciójához, hogy megtudja, miként szerveződik a jobboldali szövetség.

Deutsch Tamás nem kívánt a kérdésekre válaszolni, a teljes levelezés pedig a kormányt kiszolgáló közmédiánál landolt,

ahol az újságíró kérdéseit végül az európai balliberális sajtó támadásának minősítették, a riport pedig “Kérdésekkel provokált az újságíró” címmel került adásba.

Az osztrák Profil újságírója például azt szerette volna megtudni, hogy a találkozón miért nem vettek részt az EP-ben a Salvini féle Ligával egy képviselőcsoportba tartozó francia Nemzeti Tömörülés vagy az Osztrák Szabadságpárt képviselői. A riportban Bende Balázs úgy kommentálta a kérdést, hogy “csak amatőr újságírók kérdeznek olyat, hogy miért nincs ott valaki, akinek a jelenlétéről soha nem is volt szó”, valamint azt próbálta kihozni az eset kapcsán, hogy az újságíró provokatív kérdése csak azt a célt szolgálja, hogy az új mozgalmat szélsőjobboldalinak állítsák be.

A további kérdéseket, mint például, hogy mi a szövetség célja, kik csatlakozhatnak hozzá, Bende egyszerűen érdektelennek minősítette, majd elkezdett képeket mutogatni az osztrák újságírónőről,

akinek kiemelt bűnei között szerepelt, hogy “számos bíráló hangvételű cikket írt már különböző lapokban és portálokon Orbán Viktor miniszterelnökről”

– közölte a 444.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!