Ettől az interjútól tartott a Fidesz: kitálalt az orvosi kamara megyei elnöke

“Már a járványt megelőző években is összeomlott a rendszer, a mostani átszervezések pedig végleg betettek. A halálozás a jéghegy csúcsa”

– többek között ilyeneket mondott a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezetének elnöke a NemzetiTV-nek adott interjújában, melyet a 444 szemlézett.

Szijjártó László szerint az, hogy a járványban ilyen rosszul szerepelünk, ilyen magas a halálozás, az alapvetően a nagyon gyenge teljesítőképességű egészségügyi rendszerünknek köszönhető. Borzasztó kevés ember maradt az állami népegészségügyi rendszerben, miközben most a szervezet feladata lenne megszervezni a védekezést.

“Az országos tisztifőorvos asszony az egyetlen, aki látható és halható, közben miniszteri aláírással jönnek ki az utasítások. Ez a fajta borzasztó konzervatív, kicsit ilyen vízfejű rendszer nem tud olyan hatékonyan megküzdeni egy olyan hatalmas feladattal, mint amit ez a járvány jelent. El vagyunk maradva több évtizeddel”

– magyarázta Szijjártó.

A műsorvezető Kásler Miklós nagy port kavart kijelentéséről, miszerint a magyar egészségügyi rendszer “meg sem rendült” a járvány miatt, úgy kommentálta:

“csak az tud megrendülni, ami stabilan áll. Ami hamvába omlott és porrá zúzódott, az nem tud megrendülni.”

Szijjártó teljes interjúját itt tudják visszanézni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!