Novák Katalin túlment minden határon – miniszter ennyire pofátlanul még nem nyilatkozott

Úgy látszik, a kormány Jolly Jokere Novák Katalin, aki ha kell, a családokat védi, ha kell levélben közli a Néppártal a fideszes képviselők kilépését a frakcióból, és ha kell, akkor ért a focihoz is.

Novák minden lehetőséget megragad, hogy bebizonyítsa, a hanyatló nyugaton nincs véleményszabadság, már-már a sajtószabadság is eltűnőben van, most éppen azon háborodott fel Facebook bejegyzésében, hogy  Hertha focicsapat azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsolt kapusedzőt azért, mert egy interjúban megfogalmazta a véleményét.

Tegyük hozzá, hogy Petry interjúbeli kijelentései ellenkeztek a klub Sokszínűség Chartájával, és az interjú tartalmát sem egyeztette a klubbal, holott valószínűsíthető, hogy a szerződésében hasonló kitételek szerepelnek, ami megszokott egy ilyen szintű klubnál. Ám Novák Katalin akkor nem emelt szót, amikor

kirúgták  Lukács Viktort, az MTVA alá tartozó M4 Sport fiatal kommentátorát,

pusztán azért, mert korábban lájkolta Gulácsi Péter (magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa) a „család az család” bejegyzését, ami ugyebár nem kompatibilis a Novák és a kormány által képviselt állásponttal, miszerint a melegeknek nincs joguk családot alapítani. Akkor sem emelt szót Novák Katalin, amikor Hrutka Jánost menesztették a Spíler TV-től, Gulácsi Péter melletti kiállása miatt.

“Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a magukat liberálisnak vallók üldözik az övéktől éltérő véleményt.” – jelenti ki Novák, mintha nem pont a Fidesz tenné ezt, minden területen. Petry esete egy ismert, elfogadott és ezt szerződésbe is foglalt belső szabályzat és elfogadott értékrenddel való szembehelyezkedésről szól. A Hertha köztudottan az egyik leginkább nyitott, legtoleránsabb németországi klub. A berlini csapat volt az első a Bundesligában, amelynek LMBTQ szurkolói csoportja alakult, a szexuális kisebbségek egyenjogúsága melletti elkötelezettségüket pedig jól példázza az is, hogy a szivárványos zászló kint lobog a klubház bejáratánál.

Nováknak el kellene döntenie és kiállnia a kamerák elé, elmondani, mi is a véleménye Lukács és Hrutka kirúgásáról, és azokat is ilyen vehemenciával elítélni, vagy hallgatnia kellene Petry menesztéséről is, mert ez így kettős mérce a javából. Azt se feledjük el, egy interjúbeli kemény kijelentések és egy lájk között azért óriási különbség van. Itthon már egy lájkért is jár a bosszú.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!