Megfagyott a levegő Gyurcsány beszéde után: “Önök ölték meg ezeket az embereket”

A DK elnöke annak kapcsán szólalt fel napirend előtt a parlamentben, hogy hetek óta Magyarország produkálja a világ legrosszabb halálozási számait, ami a lakosságarányos adatokat illeti.

Gyurcsány a felszólalást egy megrázó személyes történettel indította: édesapjáról mesélt, aki élete során négyszer-ötször volt börtönben. Elmondása szerint nem “nagy gazemberségekért”, hanem kisebbekért zárták börtönbe, de tény, hogy börtönviselt ember volt.

“Az én apámat párszor tízezer forintért lecsukták. (…) Apámnak volt bűne, ez nem kétséges. Az a kérdés, hogy Önöknek van-e bűne? Én szerintem igen, van”

– mondta, majd hozzátette: nem az a kérdés, hogy oltással jól állunk-e, mert szerinte jól, hanem az, hogy “korábban mit csináltak”.

“Hogy merték-e vállalni annak a kockázatát, hogy megvédik a magyarokat, ha kell, korlátozással, vagy féltek ennek politikai kockázatától, és százak mentek el, mint ahogy ma is több mint 300-an. Önök ölték meg őket!

– fogalmazott Gyurcsány.

A pártelnök úgy vélte, szerinte igazán akkor működnek a dolgok, amikor a kormány “nem avatkozik közbe”, és semmi nem működik, amikor ez a kormány megpróbál valamit csinálni.

“Ma Magyarországon sokkal kevesebbért, mint amit Önök tesznek, embereket elvisznek és becsuknak. Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká’. Egy év múlva, másfél év múlva, mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg, és ezért maguk lesznek a felelősek. És mi ezt a felelősséget számon fogjuk kérni”

– ígérte a DK elnöke.

A felszólalást itt nézhetik vissza:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!