Már elérhető az Orbán-rendszert bemutató, Hello, Dictator! című dokumentumfilm!

Fotó: AFP PHOTO / Christof STACHE

Tavaly év végén készült el a német-francia ARTE televízió dokumentumfilmje, mely feltárja Európa lakosainak hogyan működik az Orbán által kialakított hibrid politikai rendszer.

A dokumentumfilmet Jean-Claude Juncker 2015-ös elhíresült kijelentéséről nevezték el, mikor az Európai Bizottság akkori elnöke az érkező Orbánnak úgy köszönt:

Hello, Diktátor!

A film Michael Wech rendező szerint remek visszhangot kapott, ezért az eddig csak németül megtekinthető műhöz elkészült az angol és a magyar felirat is, így több emberhez eljuthat a tényfeltáró dokumentumfilm.

Számunkra nagyon ismerős témákat jár körbe a három hónap alatt elkészült anyag, így láthatjuk például az uniós vitákat, melyek egyre jobban elszigetelték a Fideszt, bemutatják a civil törvény elleni tüntetéseket, a Soros György ellen indított kormányzati kampányt és a CEU kiszorítását is.
A dokumentumfilm azt is megmutatja a nézőknek, hogy a kormányzati ráhatás révén, milyen működési nehézségekbe ütközik a Magyar Hang, a Klubrádió és Iványi Gáborék, Hadházy Ákos pedig az üresen járatott felcsúti kisvasúton meséli el Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korrupciós ügyeit – közölte a 444.hu.

Számunkra talán nem sok újat mutat a film, hisz ezek a mindennapjainkhoz tartoznak, de remekül bemutatja az elmúlt évek demokráciabontó eseményeit.

Nyugat-Európában azonban ez még új, ott még nem láttak bele ebbe a mélységbe, hogy hogyan veri szét az európai egységet Orbán illiberális demokráciája.

A dokumentumfilm magyar felirattal pedig itt tekinthető meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!