A kormány akaratát nem gátolhatja egyetlen rendelet sem, inkább módosítják azt!

MTI Fotó: Kovács Tamás

Az államkincstár elnöke március elején váratlanul távozott hivatala éléről, az új elnök beiktatásánál azonban problémába ütközött a kormány.

Mészáros József teljesen váratlanul mondott le az államkincstár vezetéséről, később pedig a mellé kijelölt miniszteri biztost is menesztették. Varga Mihály pénzügyminiszter végül kedden jelentette be közösségi oldalán, hogy megtalálták Mészáros utódját – közölte a hvg.hu.

Az új kiszemelt Bugár Csaba lett, aki korábban a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. vezérigazgatója volt, előtte pedig több pénzügyi intézményben is dolgozott.

Csakhogy az előírt rendelet kimondta, hogy a Bugár számára kijelölt pozíció betöltéséhez, szüksége lenne legalább öt évnyi tapasztalatra a közigazgatásban. Bugár ezzel nem rendelkezett,

ezért egyszerűen módosították a rendeletet,

így most már “közigazgatási vagy pénzügyi” gyakorlattal kell rendelkeznie az államkincstár új elnökének.

Ez a gyakorlat nem áll távol Orbánéktól, korábban Rácz Zsófia miatt módosították a kormányzati igazgatásról szóló törvényt úgy, hogy a Novák Katalin által kijelölt 22 éves egyetemista, diploma nélkül az Emmi helyettes államtitkára lehessen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!