Visszavág az ellenzék: itt a válasz a Fidesz oltásellenes hazugságaira

Közös videóval cáfolják a Fidesz oltásellenességről szóló rágalmait az ellenzéki pártok vezetői

– derül ki a pártok Facebookra feltöltött videóüzenetéből.

Ismeretes: a napokban a Fidesz kampányt indított, amiben oltásellenességgel vádolta meg az ellenzéket. Tegnap Karácsony Gergely főpolgármester elsőként reagált a rágalmakra, mint írta: “Torkig vagyok már ezzel a hazug, a normális életünket tönkretevő, az embereket megosztó politikával. A COVID után legyen ez a következő betegség, amiből kigyógyulunk.”

A pártok most egy közös videóban is reagáltak a hazugságokra. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azt mondta: az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Gyurcsány Ferenc arra kért mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinára, a kormánytól pedig azt várja, hogy mindenki kaphassa meg az oltást.

„Mi is beoltatjuk magukat, kérem, tegyék meg önök is”

– fogalmazott a DK elnöke.

A momentumos Fekete-Győr András arról beszélt, a Fidesz felelőssége, hogy a járvány közepén négyezer dolgozó hagyta el az egészségügyet, a párbeszédes Szabó Tímea pedig arról, Orbán Viktor a felelős azért, hogy az utóbbi időben lakosságarányosan halnak meg a legtöbben a koronavírus miatt.

A videót Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke és Jakab Péter, a Jobbik elnöke zárta. Kanász-Nagy szerint a kormánytagok és “Orbán strómanjai” a koronavírus-járvány alatt „nyerészkedtek és dubajoztak”, miközben a kabinet súlyos tíz- és százmilliárdokat utalt át közpénznyelő alapítványokba, vadászkiállításra, felcsúti hobbifocira. Jakab pedig úgy fogalmazott: százezrek kerültek utcára, gyerekek maradtak árván, vállalkozások tömkelege jelentett csődöt, az orvosok, ápolók pedig hiába kértek segítséget.

A videót itt tekinthetik meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!