Gyalázatos választ kaptak az önkormányzatok – színjáték volt az egész, amit eddig műveltek velük

Többször írtunk róla, hogy a járványkezelésre hivatkozva teljesen kivéreztették az önkormányzatokat, miközben meghagyták az összes feladatukat, a bevételeik legnagyobb részét viszont elvonták. Aztán jött az ígéret, lesz kompenzáció. Most azonban úgy tűnik, mégsem lesz, hagyják bedőlni a települések költségvetését.

A legnagyobb érvágás az iparűzési adó csökkentése és a gépjármű súlyadó elvétele volt a települési költségvetésekben. A számok makacs dolgok, feketén-fehéren ki lehetett mutatni, hogy mennyit pénzt vett el a kormányzat, és mire nem fog jutni idén összeg. Erre persze kellett lépnie Orbánéknak is, jött a kommunikációs maszlag, lesz kompenzáció, elkezdődnek az egyeztetések.

Meg is történtek a polgármesterek és a kormányzat közötti tárgyalások, külön a fővárossal, külön a 25 ezer fő feletti településekkel, és a megyei jogú városokkal. Konkrét ígéretek sehol nem hangoztak el, de polgármesterekkel beszélgetve, az egyeztetés után arra számítottak, hogy ha nem is jön el a kánaán, de finanszírozható marad a településük. Arra viszont senki nem számított, mi lesz a végleges kormányzati válasz:

„Nincs mit kompenzálni!”

Mindezt, egy Balla György nevű miniszteri biztos merte kiejteni a száján, miután egyeztetett a 47 érintett, 25 ezernél több lakosú vidéki várossal. Gyorsan meg is indokolta a döntését, miszerint az a tény,  hogy a pénz nem folyik be az önkormányzatokhoz, az nem elvonás, az adó elengedett fele helyben, ott maradt a vállalkozásoknál. Ha mindez nem lett volna elég ahhoz, hogy kinyíljon a bicska az ember zsebében, akkor még rátett egy lapáttal a “biztos úr”, amikor ki merte mondani, lehet hogy így

„mínuszban vannak, de mindenki más is mínuszban van, a kormány is.”

Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy a kormány a mínuszt magának csinálta az értelmetlen lélegeztetőgép beszerzésekkel, a vadászati világkiállításra elszórt milliárdokkal, a NER oligarcháknak juttatott “gazdaságvédelmi” támogatásokkal, az eszement sportberuházásokra költött százmilliárdokkal.

Ami megoldást pedig kínál a kormányzat, az több mint felháborító, majd elveszik a közétkeztetést, valamint a háziorvosi ügyeletek, sportcsarnokok üzemeltetését, és ha még ez sem lesz elég, akkor a polgármesterek vegyenek fel hitelt és adják el az önkormányzat vagyonát. Ezt már nem lehet kormányzásnak hívni, ez csak egyszerű politikai bosszúállás az elvesztett önkormányzati választások miatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!