Mi folyik itt? Fél napon át nem tették ki a friss járványadatokat

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A koronavirus.gov.hu hivatalos kormányzati tájékoztató honlap egy évvel ezelőtti felállítása óta ma először

nem közölt friss járványadatokat az operatív törzs.

Hogy mi lehet az oka a késlekedésnek, egyelőre nem derült ki. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője említett csak egy számot a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában. Úgy fogalmazott: nőtt a kórházban ápoltak száma és összességében felfelé ívelő szakaszában van még mindig a járvány, tegnap csaknem 8 ezer esetet regisztráltak.

A 24.hu utánaérdeklődött az operatív törzsnél a késlekedésnek, választ azonban nem kaptak. A lap szerint olyan már korábban is előfordult, hogy egyes megyei adatok csúszásban voltak, olyan még azonban nem, hogy reggelre egyáltalán ne került volna ki friss adat a tájékoztató honlapra (általában reggel 9-re ki szokott, most lassan dél van, és még mindig nincs semmi).

Amint megjelennek, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTÉS:

Nem sokkal dél után jelentek meg a friss adatok. Hogy a késlekedéshez mi vezethetett, az biztosan továbbra sem derült ki, de feltételezhetően köze volt ahhoz, hogy Orbán mára ígérte a 2 millió beoltott átlépését, kedd délig azonban bizonytalan volt, hogy ez vajon összejött-e.

A friss adatok:

Galgóczi előzetes bejelentésével szemben végül nem 8 ezer, hanem “csak” 4609 új fertőzöttet regisztráltak tegnapról mára, ami meglepő, tekintve, hogy az elmúlt napokban ez a szám nem csökkent 10 ezer alá. Meghalt újabb 274 beteg, ami csak eggyel marad el az eddigi legmagasabb napi halálozási számtól (275). A járvány áldozatainak száma ezzel 20 435-re emelkedett, a gyógyultaké pedig 402 964-re. Aktív fertőzött 222 334 van az országban, kórházban 12 553 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen. Ezek a számok rekordot jelentenek, sosem szorultak még ennyien kórházi kezelésre és lélegeztetőgépre sem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!