Indul az ellenállás – Nem engednek a kormány aljas döntésének!

Forrás: Index

Mint arról már korábban beszámoltunk, a kormány a járványhelyzet legsúlyosabb időszakában akarja kiköltöztetni a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat, méghozzá Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn állománygyűlést tartott a kórház munkatársaival, és abban egyeztek meg, hogy nem engednek a nyomásnak,

nem költöztetik ki az intézményt!

A főpolgármester közösségi oldalán a megbeszélést követően azt írta, hogy a kórház munkatársai “egytől-egyig kiváló emberek, akik a mostohasorsra juttatott szociális és egészségügyi rendszeren belül is a legnehezebb feladatot választották. Az itt folyó kiváló szakmai munka nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás nemzetközi mércével mérve is kiválóan helytállt a járványban. Az intézmény sok terhet vesz le a többi fővárosi kórház válláról azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek ápolását vállalja.

Éppen ezért ma a kórház munkatársaival közösen úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk szétverni ezt a kiváló szakmai műhelyt! Nem hagyjuk magára a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével!

Nem költözünk!

Nem adjuk fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas épületet a munka folytatásához!”

Az ilyen jellegű ellenállásra pedig a kormány valószínűleg nem készült fel, ez meglepetésként érheti Orbánékat, pont úgy, ahogy korábban a Színház- és Filmművészeti Egyetem ellenállása is váratlanul érte őket.

A legaljasabb lépést teszi meg a kormány a járványhelyzet kellős közepén!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!