A Fidesz alapítója szerint Orbán „ön- és közveszélyes elme”!

Döbbenetes levelet írt Áder Jánosnak a Fidesz egyik alapítója! Kardos József szerint Orbán Viktor egy „saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme”, aki „katasztrófába sodorja ezt az országot.”

„Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!” Többek között ez áll abban a vádirattal is felérő levélben, melyet a Fidesz 33. születésnapja alkalmából írt Áder János köztársasági elnöknek Kardos József, a Fidesz 37 alapítójának egyike. A Magyar Narancs által is közölt levél azzal kezdődik, hogy a 33 évvel ezelőtt megalakított Fiatal Demokraták Szövetsége nyomaiban sem hasonlít a mai Fideszhez. A párt alapítója pedig azt kérdezi Ádertől, ő hogyan éli meg ezt a pálfordulást. Kardos József szó szerint ezt írja:

„Miért tűröd szótlanul, hogy katasztrófába sodorja az országot egy láthatóan már a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme.

Igen, Orbánról beszélek, arról az emberről, akit többek között mi segítettünk a hatalomba annak idején.”

Kardos visszaemlékezésében kitér az alapítás időszakának lelkes terveire, majd Orbánra célozva megjegyzi: bár az emberek idővel változnak, „ez nem jelentheti azt, hogy ilyen szinten kelljen szembeköpnie fiatalkori önmagát.”

Az alapító szerint a Fidesz a szó igazi értelmében már nem párt.

Mint írja, a mai Fidesz-tagok csak statiszták egy színjátékban, semmiféle belső demokrácia nincs, mindenben Orbán dönt, akinek a „regnálása alatt Közép-Európa élmezőnyéből kiesve sereghajtókká váltunk. A több ezer milliárd eurós EU-s támogatást zömében sikerült értelmetlen beruházásokra elverni. Teleszórta az országot kihasználatlan, teljesen felesleges stadionokkal. Az értékesebb állami ingatlanokat, üzleteket bagóért privatizálta és a barátai között szétosztotta. A korrupció lett a mindennapi boldogulásunk kulcsa. Soha annyit még nem loptak el az adófizetők pénzéből, mint amennyit az ő uralkodása alatt.” Kardos József szerint

közröhej tárgya a gázszerelőből lett milliárdos és NER-es társai meggazdagodása.

„Röhögnék is, ha nem lenne szomorú, hogy ezt mind mitőlünk vették el, és hogy mennyi minden fejlődhetett volna ezekből az ezermilliárdokból az elmúlt években.”

A levélben az áll, hogy Orbán és társai „teljesen hülyének néznek mindenkit. Felépítették a tökéletes, Orwell képzeletét is felülmúló hazugsággyáraikat a mi pénzünkből. A közszolgálati tévék és rádiók, meg az országos és megyei lapok, online felületek megszállásával, gyakorlatilag

gombnyomásra tudják hazug üzeneteiket nap mint nap az emberek agymosására használni.”

Ha pedig valaki eltérő véleményt hangoztat, annak nekiesnek a bértollnokok, hazaárulóként bélyegzik meg vagy elbocsátják az állásából. A Fidesz alapítója szerint az elmúlt tíz év következménye, hogy

Orbánék járványkezelése kapkodó, következetlen és dilettáns.

Azt írja: „Nem lehet egy teljesen alkalmatlan miniszterrel és alkalmatlan tiszti főorvossal nekimenni egy ilyen komoly járványnak.” Kardos József arra is emlékeztet, hogy „a járvány ilyen magas szintje Orbán Viktor futballmániájának is köszönhető. Tavaly augusztus végén, szeptember elején már jelezték a szakemberek, hogy baj lesz. Mégsem rendeltek el zártkapus meccseket, sőt megtartották 20 ezer nézővel a szeptember végi Szuperkupa-mérkőzést.” Azt is a Fidesz bűnei közé sorolja, hogy

Orbánék „még a szükséges járványügyi beszerzéseknél sem tudják megállni, hogy ne nyerészkedjenek.”

A gazdasági mentőcsomag esetében pedig arra játszanak, „menjen csődbe minél több vállalkozás és majd nyomott áron felvásárolják őket a jól megtámogatott NER-lovagok. Hát ezeknek sosem lesz elég? Nem loptak még eleget?”

Soros elleni hadjáratról azt írja, az egy hazug kampány, egy kitalált történet, az Iványi Gábor elleni támadásról pedig az a véleménye, hogy aki a gyerekei keresztelőpapját üldözi és ellehetetleníti, „az ilyen ember morálisan egy nulla.”

A Fidesz alapítója Ádert is számon kéri, hogy az elmúlt években miért maradt néma.

Szó szerint azt írja: „Te is bűnrészes vagy abban az őrültségben, amit ma Magyarországnak hívnak. Asszisztálsz ennek az önmagától elszállt, a hatalomtól megrészegült, hazudozó autokratának az ámokfutásához, amivel egy egész országot a csapdába csalt.”

Orbán egykori barátja szerint ma olyan józan fejekre lenne szükség, „akik megállítják ezt az ostoba despotát” mielőtt „kipávatáncolja magát és minket a Néppárt után az Európai Unióból is. Mielőtt még az európai neofasiszta és szélsőjobboldali pártok emelik a pajzsukra.”

Kados József levele végén kijelenti: nem vágyik politikusi pályára, nincsenek ilyen ambíciói, de erkölcsi kötelességének érezte megírni gondolatait és leszögezi:

Orbán Viktornak mennie kell!

Szerinte igazi, széles társadalmi egyeztetésen és konszenzuson alapuló, új, legitim Alkotmányra és szabad, egyenlő feltételekkel lebonyolított, tisztességes választásokra van szükség és reméli, van olyan bölcs az ellenzék, hogy ezt képes lesz keresztülvinni.

„Egy dolgot szeretnék csak még nagyon megélni a hátralévő éveimben. Ennek a bűnös, embertelen, korrupt és hazug rendszernek a végleges bukását.”

A Fidesz alapítója azzal zárja Áder Jánosnak írt sorait, hogy a levelét illetően nincsenek illúziói. Nekem már az is sikernek számít, ha elolvasod és talán elgondolkozol azon, hogy magyarnak lenni nem egyenlő fideszesnek lenni. Ja, és a család az család! Minden jót!”

A Fidesz alapítójának döbbenetes levelét teljes terjedelmében ide kattintva olvashatják el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!