Sokkoló hír érkezett: huszonéves fiatalok halnak meg a koronavírus miatt

Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének egykori vezetője, egyetemi tanár adott intejút a Népszavának, amelyből ijesztő dolgok derültek ki.

A professzor alapvetően pozitívan látja a fejleményeket, a vakcinák elég nagy biztonságot fognak adni ahhoz, hogy a járvány megálljon. Ráadásul, további 30-40 vakcina van már kísérleti szakaszban, amelyek közül jónéhány elérhető lesz a következő években. Azt is megtudhattuk, hogy az influenza és HIV vírus elleni oltások fejlesztése is kapott most egy nagy löketet.

Ám egy nagyon fontos és ijesztő tényre is felhívta a figyelmet Falus professzor. Ez pedig a betegségből való felépülés utáni poszt Covid szindróma ami sajnos ma még ismeretlen dolgokat produkál.

“Órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen.”

– mesélte egy intenzív osztályon dolgozó orvos barátja. Falus András úgy látja, hogy a vakcinák ajánlása hazánkban inkább gazdasági, politikai  és nem feltétlenül a szakmai alapon történt, ezért is történhetett meg az, hogy változott többször is az elmúlt hetekben a korhatár és krónikus betegségekről szóló kommunikáció is, ahol óvatosan kell bánni az egyes oltóanyagokkal.

Falus professzor minden oltást jobbnak tart, mint a komoly lefolyású, szövődményeket okozó betegségeket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!