Újabb segélykiáltás az egészségügyből – Egyre nehezebben bírják a nyomást a kórházak!

Korhazbeteg
Forrás: https://koronavirus.gov.hu / MTI

Bár a kormány és Orbán Viktor is kitartóan ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy rengeteg szabad ágy van még a magyar kórházakban és az egészségügyi dolgozók is bírják a terhelést, az érintettek ezt egyáltalán nem így látják.

Daróczy Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke reagált az ATV Híradójában arra, hogy a miniszterelnök szabad ágyakról és lélegeztetőgépekről beszélt pénteken. Szerinte “lehet még 1500-at [beteget] is el tudunk helyezni ágyakon, amelyeket kinevezünk intenzíves ágynak, de ez nem jelenti azt, hogy a páciens valódi intenzív terápiában fog részesülni.

A létező egészségügyi dolgozók tartalékai már elfogytak.

Ha valóban valahol vannak még titkos tartalékok, akkor itt az ideje, hogy előkerüljenek ezek”.

A koronavírus harmadik hulláma akkora nyomást helyezett a magyar egészségügyre, amire nem igazán volt még példa. A fertőzéssel ápolt betegek száma lakosságarányosan Magyarországon és Bulgáriában a legmagasabb, még úgy is, hogy az elmúlt napokban megmagyarázhatatlan módon nem emelkedik a kórházi betegek száma. A 444.hu közlése szerint, ez annak fényében tűnik igazán különösnek, hogy közben a fertőzöttek és a lélegeztetőgépen lévők száma is növekszik.

A Portfolio számításai szerint, az intenzíves ellátás maximális befogadóképessége, ami még megfelelő színvonalú ellátást tud biztosítani, 1800 körül van. Gulyás Gergely már csütörtökön arról beszélt, hogy 1784 fertőzött szorul intenzíves ellátásra, tehát már akkor közel volt a portál számításai szerinti felső határ.

Ha ennél több ágyat állítanak fel az intenzív osztályokon, akkor az a dolgozók figyelmének megoszlását eredményezi, tehát ronthatja a betegek túlélési esélyeit.

Tehát, míg az érintettek, akik valóban a frontvonalban dolgoznak és rálátnak a helyzetre, hetek óta kongatják a vészharangokat, hogy közel a vég, mikor már nem fognak tudni több beteget ilyen szinten ellátni, nem fogja bírni a rendszer, addig a kormányzat mintha nem ebben az országban élne, csak arról beszél, hogy bőven van még tartalék az egészségügyben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!