Kiderült az igazság: ezért erőlteti Orbán a keleti vakcinát, már nem sokáig teheti

Orbán Viktor minden egyes alkalommal diadalittasan kivonul a reptérre, ha éppen érkezik egy kínai vakcina szállítmány, ám ezt egyszer sem tudta megtenni, ha nyugati engedélyezett oltóanyagról van szó. Most kiderülni látszik, miért is fontos ez Orbánnak. Nem, nem az ellopható pénz az elsődleges.

Bár bitos az is sokatnyom a latban, hogy az Eu keretszerződése alapján bezserezhető vakcináknak szabott az ára, így ott nem sok helye jut a portyázó alkudozóknak, de nem ez tűnik az elsődleges szempontnak. Kína már ki lett fizetve a lélegeztetőgépekkel, a semmire se jó maszkgyártó gépekkel. Az igazi ok:

Orbán először akar nyitni Európában, kerüljön is bármibe!

A miniszterelnök tudja, hogy csak oltással lehet megállítani a járványt, és csak az átoltottságon múlik a nyitás időpontja, így a vakcinák mennyiségével akarta megelőzni egész Európát, és ezért dobta be a 2,5 milliós átoltottsági küszöböt, amit egyelőre szakemberek sem értenek, mert ez igen-igen alacsonynak tűnik. Azt viszont Orbán, Müller Cecília, és Gulyás Gergely is elfelejtette mondani a tájékoztatások közepette,

hogy április 1-től hihetetlen mennyiségű vakcinak érkezik Európába!

Ursula von der Leyen bejelentése alapján, a második negyedévben:

  • 200 millió adag Pfizer-BioNTech,
  • 35 millió Moderna,
  • 70 millió AstraZeneca és
  • 55 millió egydózisú Johson & Johnson

vakcinára lehet számítani az EU-ban, azaz június végéig 305 millió kétdózisú és 55 millió adag egydózisú vakcina lesz csak azokból az oltásokból, amelyeknek már van uniós forgalombahozatali engedélyük.

Ezekkel 207,5 millió európait lehet teljeskörűen beoltani!

Mivel a vakcinák az európai megállapodás alapján lakosságszám arányosan érkeznek a tagállamokhoz, így a Pfizer-BioNTech oltóanyagából 4,6 millió adag, a Modernából 766 ezer adag, az AstraZenecából 1,5 millió adag, a Johson & Johnson vakcinájából pedig 1,2 millió adag érkezhet a következő hónapokban Magyarországra, összesen több mint 8 millió!

Csak legyen aki beadja.

Orbán jól tudja, hogy az oltóanyagok megjelenésével a nagyságrendileg jobb állapotban lévő és szervezettebb nyugat-európai egészségügyi rendszer pár nap alatt behozza azt az előnyt, amit az elmúlt hónapban az orosz és kínai vakcinákkal való oltással szereztünk.

Akkor viszont oda az elsőség, oda az óriásplakátokan hirdethető siker, csak a több mint húszezer halott, csak az marad. És mint tudjuk, a miniszterelnök emberéletekben méri a sikert, és mint mondta, ő a felelős. Ezelől a felelősség elől menekül, de futás közben már jópárszor hasra esett, de mi ütöttük meg magunkat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!