Megvádolták Orbánt: “Nemzeti konzultáció nélküli emberkísérlet zajlik”

Megrázó publicisztikát közölt a 444.hu-n Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt egészségpolitikusa.

Lantos szerint a jelenlegi járványügyi helyzet arra enged következtetni, hogy “nemzeti konzultáció nélküli társadalmi emberkísérlet zajlik”. Kétféle verzió lehetséges:

  • vagy tudatosan arra törekszik a kormány, hogy a lakosság átfertőzésével elérje a nyájimmunitás állapotát (vállalva, hogy tízezrek halnak meg a stratégia “járulékos költségeként”),
  • vagy annak az eredményét látjuk, hogy a kormány képtelen kezelni a válságot, és  megvédeni a magyar embereket a járvány következményeitől.

Így vagy úgy, de Lantos szerint emberkísérlet zajlik, a végső felelősség pedig Orbán Viktort terheli, “azért kapja ugyanis a fizetését”.

Mint kifejti: ha az Orbán-kormány tovább folytatja az elmúlt félév gyakorlatát, tehát azt, hogy a járvány spontán terjedésével engedi immunizálódni a magyar polgárok milliót, annak 30 000-40 000 áldozata lesz. Családok százezrei fogják elveszíteni szeretteiket. Milliók fognak izgulni a kórházban válságos állapotban lévő rokonaikért, barátaikért és kollégáikért. Ezen kívül százezer egészségügyi dolgozót tesznek ki annak a pszichés tehernek, hogy embertelen körülmények közt küzdjenek honfitársaik túléléséért.

“Ez egy nemzeti konzultáció nélkül folyó társadalmi méretű emberkísérlet. Ezért kell vállalnia a felelősséget Orbán Viktornak”

– írja Lantos, hozzátéve:

“Ha a világelső halálozásra építő járványkezelési stratégia nem tudatos, csak a kormány kormányzóképtelenségének a bizonyítéka, akkor azért. Ha a sok tízezer halott a nyájimmunitást bármi áron kierőltető tudatos stratégia járulékos költsége, akkor azért. Ha valamilyen oknál fogva ez a stratégia egy ma még ismeretlen tényező (újabb mutáns, a beadott oltásoknak a vártnál alacsomnyabb hatékonysága, stb.) miatt mégsem válna be, és így a negyedik hullámot is rászabadítaná Magyarországra, akkor meg azért. Ezért a felelősségért kapja a fizetését.”

Bővebben ITT tudják elolvasni a politikus fejtegetését.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!