Felfoghatatlan tragédia: megrázó új információt közölt az elhunyt tanár lánya

F. Tóth Zoltán – Fotó: fazekas.hu

Megrázó levelet írt a Telexnek annak a Fazekas Mihály Gimnáziumban tanító 54 éves tanárnak a lánya, aki a napokban vesztette életét a koronavírus szövődményei miatt.

A levélből egy megrázó új részlet is kiderült:

a lány édesapja halála előtt két nappal veszítette el apai nagyapját is a vírus miatt.

A budapesti középiskola történelem szakos tanára a beszámolók szerint egészséges volt, március 24-én azonban belehalt a koronavírus okozta szövődményekbe. A lap szerint a férfi egy kollégája az eset kapcsán Facebookon azt írta:

„A hivatalos állásfoglalás szerint nem volt szükséges előre hozni az oltási rendben, mivel 54 éves volt és egészséges; az, hogy tanár is volt, aki az elmúlt hónapokban is hetente többször kényszerült bemenni az iskolájába, nem számított”.

Ezt erősítette meg a Telex szerint F. Tóth Zoltán lánya, F. Tóth Anna is, akinek megrázó levelét változtatás nélkül közöljük.

„Apukám halála felfoghatatlan, tragikus, nem tudom, hogy hiányával hogyan fogok majd együtt élni. Különösen úgy, hogy édesapja, a nagypapám másfél nappal korábban hunyt el, szintén a Covid-19 szövődményei miatt. Apa elvesztése arra valóban felhívja a figyelmet, hogy a tanárok mekkora veszélynek vannak kitéve akkor, ha beoltatlanul kell utazniuk, bejárniuk az iskolába, közösségbe. Mert senkiben ne legyen kétség, Apukám heti rendszerességgel járt be az iskolába az online oktatás mellett is, egészen a betegségéig. És sokszor hangoztatta, hogy életveszély így tanítani, de hivatástudata, diákszeretete mindig vitte előre a legnehezebb pillanatokban is. Azonban ha jól olvastuk, rajta kívül már hatvannál is több pedagógus hunyt el a covid szövődményei miatt. Éppen ezért mi, a családban úgy érezzük, hogy ezzel a témával csak úgy lenne fair foglalkozni, ha az összes, a Covid-19 miatt elhunyt tanár nevét leírná mindenki, mert bizonyára ők is remek emberek voltak, gyermekek, apák, anyák és pedagógusok. Mindenki vigyázzon magára!”

Ismeretes: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hónapok óta kéri, hogy soron kívül oltsák be a pedagógusokat, a kormány viszont csak a szerdai kormányülésen döntött erről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón jelentette be, hogy az iskolák és óvodák újranyitása előtt beoltják az óvónőket és tanárokat, de ezt igényelniük kell.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!