Drámai levelet írtak Orbánnak: “Minket nem a vírus, hanem az éhség fog elvinni”

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Drámai hangvételű nyílt levelet hozott nyilvánosságra Facebook-oldalán Hadházy Ákos, melyet egy reménytelen helyzetbe került honfitársunk címzett Orbán Viktornak.

Hadházy a levelet – melyben írója elmesélte, hogy havonta 53 ezer Ft-ból kénytelen megélni – párhuzamba állította azzal, hogy a Fidesz nemrégiben leszavazta a parlamentben azt a szolidaritási javaslatukat, ami kötelezte volna a képviselőket arra, hogy a valódi munkával nem járó tisztségeik utáni, 200 ezertől 1,1 millió forintig terjedő extra pénzükről és az idei fizetésemelés összegéről mondjanak le, és utalják át a járványvédelmi alapba.

Hadházy azt írta:

“Az ‘Igazságügyi’ Bizottság azt is elutasította, hogy egyáltalán tárgyaljon erről a parlament. Az külön felháborító, hogy a nyolc fideszes képviselőből három helyett elvileg a jelen levő megbízott képviselő szavazott, de arra is lusták voltak, hogy a két kezüket emeljék fel. Így valójában nem tudhatjuk, kik szavazták le és milyen arányban a szolidaritási javaslatot.”

Hozzátette: a javaslat leszavazását a fideszesek még csak meg sem indokolták.

Hadházy viszont fűzött indoklást a javaslathoz, az említett állampolgár levelét, amelyet felolvasott a fideszeseknek.

A levelet változtatás nélkül közöljük:

„Szeretném, ha megosztaná történetem a miniszterelnök úrral.

17 éves korom óta beteg vagyok, nem vagyok leszázalékolva, mert ennek ellenére teljesértékű embernek érzem magam. Gondolhatja, hogy a betegségem miatt nem igazán váltogattam a munkahelyem. Sajnos, 2020.07.01-én elvesztettem a munkahelyem, felvettek a helyemre egy egészséges vendéglátóst. Hát elmentem munkanélküli segélyre 2020.10.01-ig. Közmunkára, orvosi alkalmassági, betegségem miatt alkalmatlan. 50 éves vagyok. a férjem 64, hát elment ő dolgozni 4 órában, nettó jövedelme 53 ezer forint. Ebből nem lehet megélni, így megigényeltem az aktív korúak szoc.ellátását. Mivel az 53 ezer forint 2 főre elosztva 1000 forinttal több, mint a minimál nyugdíj legkisebb összege, kérelmem elutasítva. Ezután kértem a háziorvosom, indítsa el a leszázalékolásom. Visszaír, hogy kéne hozzá szakorvosi vélemény. Hát, nekem ilyen nincs. Megint telefon, mire közlik velem, hogy ne telefonálgassak, mert ez a covid-betegeknek van fenntartva. Itt már feladtam. Önkormányzati lakásban lakunk. Lakbér 13250 Ft, ezt muszáj kifizetni, mert, mert nem tudok róla, hogy kilakoltatási moratórium lenne. Legyen már áram is 6000 Ft, internet 8000 Ft, hogy legalább munkahelyet tudjak keresni, ha már a telefonom kikapcsolták. Ez majdnem 30 ezer Ft. 20 ezer forint marad megélhetésre. Mostanra minden tartalékunk feléltük… Tavaly novemberben 55 kg voltam, most 42 kg vagyok. Mi nem Covidban fogunk meghalni, hanem éhen halunk. Mert a miniszterelnök úr munkahelyet teremt, senkit nem hagy az út szélén. Nincs munkahely, és lassan mehetünk a híd alá. Ha véletlenül valaki reagál is az önéletrajzomra, 5 havi elmaradt közüzemi számlát kell kifizetni, ami 400 ezer Ft és a tb-m sincs fizetve, még a NAV is rám száll. Röviden ennyi. Kiváncsi vagyok a véleményére. Miskolci Melinda”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!