Tömegével érkeznek oltakozni Ukrajnából a határon túliak

Forrás: ATV Híradó

Egyre több határon túli magyar érkezik oltatni magát Ukrajnából

– adta hírül az ATV Híradója.

A csatornának a határ közelében élők arról számoltak be, hogy egyre több ukrán állampolgárral találkoznak a helyi boltokban, piacokon, akiket “szinte minden korlátozás nélkül engednek be Magyarországra”. Ha igazolják, hogy üzleti céllal érkeznek, mindenféle korlátozás nélkül beutazhatnak. Többen emiatt attól aggódnak, hogy a vírust is behurcolhatják magukkal.

De nemcsak ukránok, hanem határon túli magyar állampolgárok is érkeznek, akiknek a fő célja, hogy hozzájussanak a védőoltáshoz. Egy Ukrajnából érkezett fiatalember például azt nyilatkozta az ATV-nek: hallotta, hogy “már nem csak a nyugdíjért jönnek át a határon”.

“Gondolom megkaphatja, ha van itteni lakcíme, vagy egy olyan bejelentett munkahelye, ahol itt dolgozik és ott lakik”

– fogalmazott.

Magyar Zoltán, Záhony szocialista képviselője olyan magyarokról is beszámolt, akik tolmáccsal érkeznek, mert nem beszélik a nyelvet.

“Aki esetleg olyan kinti magyar, hogy nem tud magyarul, az értelemszerűen tolmáccsal érkezik, mert az adatlapok kitöltéséhez némi magyar tudás szükségeltetik.”

Magyar szerint Ukrajnában nagyon kevés az oltóanyag, viszont, aki szeretne, vehet is magának vakcinát, csak az nagyon drága, átszámítva 540 ezer Ft egy fő részére. Magyarországon ezzel szemben ingyen is megkapják, így nem meglepő, ha egyre többen jönnek át a határ ezen oldalára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!