Óriás átverésnek vagyunk tanúi, vagy ennyire nagy a káosz?

Kasler Miklos Orban Viktor

Mindenki emlékszik, amikor tavasszal minden előkésuület nélkül kiürítették a kórházi ágyak 40 százalékát, hazaküldve sok olyanbeteget is, akik továbbra is rászorultak volna kórházi kezelésre. Mindezt azért tették, hogy legyen elég hely a koronavírussal fertőzött betegek számára. Most újra megteltek a kórházak, de valami nem stimmel a hivatalos adatokkal.

Nézzük először is, mennyi ágy van a magyar kórházi rendszerben. 2019 végén 67 ezer kórházi ágy volt az országban összesen (minden fenntartót beleszámítva), de ebből ténylegesen működő aktív ágy csak 41 105 volt. Ez nem jelentett problémát, mert normál időszakban ebből mindössze 26 ezer volt általában foglalt, tehát mindig szabadon volt 15 ezer ágy.

2020 November 3-án Kásler Miklós elrendelte a tervezett, nem sürgős betegellátások leállítását, mejd előírta, hogy az ágyak 40 százalékát COVID ellátásra kellett fenntartani. Mindezek alapján, leglább 16 ezer aktív szabad ágynak kellene lennie. Ma 7445 embert ápolnak koronavírussal a kórhzakban, tehát legalább nyolcezer szabad ágynak kellene lennie,

ám a rendszer mégis megtelt, és a betegeket össze-vissza küldözgetik,

nincs szabad kapacitás! Ha az intenzív ellátást nézzük, akkor ott is hasonló anomáliával találkozunk. A járványt megelőzően 1160 intenzíves ágy állt rendelkezésre, amelyen átlagosan 700 beteg feküdt, ez az ágyszám most is foglalt lehet a nem COVID betegekkel. Ám  keretet bővítették (nem, nem a 16 ezer kínai lélegeztetőgéppel), összesen 500 új intenzív ágyat hoztak létre, szeptember végén, Kásler újabb utasítására. Arra is akadt példa, hogy egy 12 ágyas intenzív osztályból 60 ágyas osztályt kellett faragni. A szakképzett ápoló személyzet biztosításának mikéntjéről nem szólt az utasítás.

Itt pedig jön megint ez a száraz, kérlelhetetlen matematika: 1160+500= 1660. Ebből foglalt 700 nem COVID betegekkel, marad 960 szabad ágy, amelyen a mai napon 778 koronavírusos beteg van lélegeztetve, tehát szabadon kellene lenni még 180-200 ágynak, plusz a Kiskunhalason felhúzott járványkórháznak. Ennek ellenére, ezek a kapacitások is kezdenek megtelni. Kérdés, hogy

csak papíron történtek meg a bővítések, vagy sokkal több a bevallottnál a beteg?

Minden elképzelhető, akár az is, hogy a kórházigazgatók lejelentették a kórházak felé, hogy minden bővítést megcsináltak, miközben erre fizikailag is képtelenek voltak, vagy nem stimmelnek a hivatalos adatok a betegek számáról, és sokkal több beteg van a bevallottnál.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!