Weber kitálalt – Lerántotta a leplet Orbán stratégiájáról!

Úgy látszik végleges és helyrehozhatatlan az Európai Néppárt és a Fidesz közötti ellentét, melyek már évek óta egyre távolabb sodorták egymástól a feleket.

Miután a Fidesz kilépett a legnagyobb Európai Parlamenti pártcsalád frakciójából, annak vezetője interjút adott az osztrák Profilnak, melyet a hvg.hu szemlézett.

Manfred Weber kifejtette, hogy képletesen érve Európa DNS-ét az összefogás jelenti, ezért ő szomorú, hogy a Fidesszel való kapcsolatuk ennyire megromlott és, hogy a magyar kormánypárt kilépett az EPP strasbourgi képviselőcsoportjából.

Weber szerint, ő mindig arra törekedett, hogy hidat emeljen a Fidesz irányába, azonban az utóbbi időszakban ez lehetetlennek tűnt, “elment a fájdalomküszöbig” – idézi a lap.

A néppárti frakcióvezető kiemelte azonban:

ő tisztában van azzal, hogy Orbán Viktor megszemélyesített ellenségképeket gyárt, és azokból él.

“Ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal” – hangzott el Orbán egyik 2006-os felszólalásában, melyben az akkor hatalmon lévő kormánypártot vádolta hasonlókkal.

Weber az interjúban azt is elmondta, hogy szerinte aki folyamatosan az uniót támadja, provokatívan ostorozza a “brüsszeli elitet”, de emellett elfordul a jogállamiságtól, az búcsút int a kereszténydemokrácia legfontosabb alapelveinek.

Az utolsó csepp a pohárban az volt a néppárti frakcióvezetőnél, mikor Orbán vétót jelentett be a jogállamisági mechanizmus miatt.

Ezzel számára egyértelművé vált, hogy már túl mélyek az ellentétek, és nem lehet hidat képezni többet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!