Háború a Fideszben! Lemondásra szólított fel több kormánytagot egy fideszes államtitkár!

Fotó: Béres Márton / Népszava

Megkezdődött a Fideszen belül a háború! Fürjes Balázs államtitkár keményen nekiment több kormánytagnak is, és azt javasolta nekik, hogy távozzanak a politikából!

Úgy tűnik, megkezdődött a harc a Fideszen belül a „régiek” és az „újak” között. A Blikk értesülése szerint Fürjes Balázs, a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár egy online fogadóóráján több kormánytagnak is hadat üzent. Amikor ugyanis egy kérdező a „NER-arisztokrácia bulvárlapokból visszaköszönő életmódját” firtatta, a fiatal fideszes államtitkár szó szerint a következőket mondta: „Egész egyszerűen azt gondolom, van olyan életmód, van olyan luxus, van olyan gyarapodás, vannak olyan szokások, amiket egy politikus nem engedhet meg magának, különösen, ha hatalmon van, és különösen, ha tíz éve van hatalmon. Az embereket joggal bosszantja az urizálás.

Aki nem tud lemondani a luxusról, a méregdrága órákról, a sportkocsikról, a luxusutazásokról, az egész egyszerűen ne álljon politikusnak. Ennyi.”

Bár Fürjes Balázs neveket nem mondott, nem nehéz kitalálni, hogy kikre gondolt. Köztudott, hogy a helikopterrel röpködő Rogán Antal propagandaminiszter nyíltan vállalja, hogy luxusban él, Varga Judit igazságügyi miniszternek 200 milliós villája van a Balatonnál, de a több százmilliós villában élő és luxusjachton nyaraló Szijjártó Péter is könnyen magára ismerhet – és a sort még lehetne folytatni. Ha Fürjes Balázs komolyan gondolta, hogy a luxusban élő politikusok távozzanak a közéletből, akkor a helyzet az, hogy

a Fideszes államtitkár több kormánytagot is lemondásra szólított fel!

Egyelőre nem tudni, hogy a hadüzenettel is felérő kijelentésnek milyen következményei lesznek, de az már világosan látszik: hatalmas ellentétek feszítik a Fideszt és csak idő kérdése, mikor borul ki teljesen a bili…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!