Lépéshátrányban a kormány – Megdöbbentő járványkezelési stratégia!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A koronavírus-járvány egyre romló adatai is azt mutatják, hogy nagy a baj Magyarországon, melynek megfékezése az egyéni felelősség mellett, a kormány kellő időben meghozott, járványügyi intézkedésein is múlik.

A második hullám szeptember eleji kezdetén, Orbánék tétlenül nézték az egyre romló járványügyi adatokat, a szigorításokat késve, november közepe táján hozták csak meg, ezzel pedig az emberek életét kockáztatták.

Most, a harmadik hullámnál szintén hasonló tétlenség volt megfigyelhető, annak ellenére, hogy rendkívül gyorsan és agresszívan terjed a koronavírus a mutációnak köszönhetően.

Csütörtök reggel, a hivatalos tájékoztatás szerint, megugrott az újonnan beazonosított fertőzötteknek a száma, egyetlen nap alatt 6278 új beteget találtak, az elhunytak száma pedig 152-vel nőtt.

A kormány a felhatalmazásának köszönhetően minden eszközzel rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy még ha nem is tudják teljesen megfékezni a vírus terjedését, de legalább lassítani lehessen, ezzel pedig emberéleteket mentsenek!

Ez az Ő felelősségük!

Most ehhez képest Orbánék megint kivárták az utolsó utáni pillanatot, január óta megfigyelhető volt a fertőzöttek számának emelkedése, mégis csak most, késve hozták meg a szigorításokat!

A kormány bejelentette, hogy rendkívüli szigorítást lép életbe, ennek értelmében például az óvodákat, általános iskolákat április 7-ig bezárják, március 8-ától 22-ig a nem létszükségletű üzletek is bezárásra kényszerülnek, illetve szigorodik a maszkhasználat és a határátlépés is.

A kormány azonban más elhibázott lépést is tett a késlekedés mellett, mely közrejátszhatott a vírus terjedésében. A napokban derült ki, hogy a kormányközeli üzletemberek aranytojást tojó tyúkja, a kaszinók, saját szabályokat hozva, úgy üzemelhettek, mintha nem is tombolna világjárvány. Maszk nélkül, a távolságtartásra fittyet hányva lehetett költeni a pénzt, egyedül a kijárási korlátozás miatt elrendelt este 7 órás zárás rondít bele a NER ékkövébe.

A mostani helyzetben a kormánynak nem lett volna szabad ilyen sokáig várnia, időben meg kellett volna hoznia a kellő szigorításokat, még ha azok költségesek is, hiszen emberélet nem múlhat pénzen!

HETEKRE LEÁLL AZ EGÉSZ ORSZÁG A JÁRVÁNY MIATT

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!