Lúzer, spion, rohadt narancs – így reagált az ellenzék Orbán bukására

Ellenzék

A Fidesz utolsó pillanatos zsarolása ellenére szerda délelőtt 84 százalékos többséggel megszavazta az Európai Néppárt (EPP) tagsága új eljárási szabályzatát, miszerint ne csak egyes tagokat, hanem teljes csoportokat is ki lehessen zárni, vagy fel lehessen függeszteni a frakcióból.

Orbán Viktor válaszul bejelentette: a Fidesz még ma kilép a frakcióból.

A Néppárt döntése 2010 óta vitathatóan Orbán legnagyobb vereségének számít,

egyáltalán nem véletlen, hogy az ellenzéki pártok hamar kihasználták az alkalomban rejlő lehetőségeket.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke például azt írta:

„Ebben a percben hivatalos lett. Ízlelgetik már a vereség ízét. Lehet itt magyarázkodni, mint az oviban, hogy ”Dehát nem kizártak minket, hanem mi magunk léptünk ki„. A lényeg ugyanaz. Vesztesek. Szó nincs Európa erős emberéről. Itt egy igazi lúzert látunk. Megérdemlik, ami most történik velük. És mi majd folytatjuk. Egy év múlva itthon is veszíteni fognak.”

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője “óriási stratégiai vereségnek” nevezte Orbán számára a Néppárt döntését. Mint fogalmazott:

“A kormánypártiak most még nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen Európa szélsőséges ellenzékéből nullára csökken az érdekérvényesítő képességük. Ez azonban nem jelentheti azt, hogy Magyarország érdekei is kispadra kerülnek; mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a Fidesz partvonalra sodródása minimális károkat se okozzon a hazánknak és a magyar embereknek.”

A Jobbik közleményében úgy értékelt: az Európai Néppárt megszabadult “Európa spionjaitól”.

“Orbánék ma távoztak Európa legnagyobb pártcsaládjából, de ne legyen senkinek illúziója: ma a Néppártot, holnap az Európai Uniót akarja otthagyni. Az, hogy ma kilépett a Fidesz az Európai Néppártból vagy elébe ment egy kínos kirúgásnak ebből a szempontból részletkérdés. Orbánékat már korábban beárazták, hónapok óta fel vannak függesztve, a zsarolgató zseb-Putyint évek óta nem veszik komolyan – csak éppen a nyílt konfliktust nem kívánták vele szemben felvállalni. Eddig”

– írták.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint “több évig tartó bénázás után ma talán tényleg kiveti magából az Európai Néppárt a rohadt narancsot”.

“Orbán ma tovább távolodott Európától, és tovább közeledett valódi szövetségeséhez, Vlagyimir Putyinhoz. Lassan talán arra is megnyílik a lehetőségük, hogy minden európai szövetségüket hátrahagyva az orosz elnök Egységes Oroszország pártjával kössenek szoros szövetséget és barátságot. Tőlünk aztán nyugodtan mehetnek Moszkvába – csak az országot ne vigyék magukkal”

– írta a pártelnök, hozzátéve: Orbán ma Európa helyett Oroszországot választotta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!