Újabb szigorítások várhatók: itt a lista, mit tervez a kormány

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Ma már minden adatból az körvonalazódik ki, hogy a koronavírus járvány harmadik hulláma úgy lendült fel, hogy igazából a második sem szűnt meg, csak csendesedett. Az előrejelzések alapján durvább helyzetre kell számítanunk mint az ősszel.

Valószínűleg ha bevezetnék a legszigorúbb intézkedéseket, már az sem akadályozná meg a harmadik hullám felfutását,

Orbánék megint elkéstek,

csakúgy, mint szeptemberben, amikor látszatintézkedésekkel kezdték a védekezést, és csak akkor hozták meg a valóban hatékonyakat, amikor az már késő volt. Most is ez a helyzet, még csak fontolgatják és sejtetik, hogy mit terveznek, miközben már rég meg kellett volna lépni őket. Valószínűsítjük, hogy az elkövetkező napokban ezeknek a bevezetése meg is fog történni, legalábbis ezt olvassuk ki Kásler Miklós és Müller Cecília nyilatkozataiból. A végső döntést viszont Orbán fogja meghozni.

Nézzük, mik várhatóak a nyilatkozatok alapján!

A Mátyás király csontjainak összerakosgatásával elfoglalt Kásler Miklós szerint

  • iskolabezárások,
  • tavaszi szünet előrehozása,
  • meghosszabbított tavaszi szünet,
  • élelmiszerüzleteken és gyógyszertárakon kívüli üzletek bezárása

jöhet szóba a következő hetekben, addig az ideig, amíg az átoltottság eléri azt a szintet, hogy csökkenni kezdjen a fertőzöttek száma. Müller Cecília sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy szükség lesz újabb korlátozó intézkedésekre, ő a a digitális oktatásra való átállás lehetőségét vetette fel.

Amíg a kormányzati szereplők tétova nyilatkozatokat tesznek, addig március 1-től elindult a tömeges felmondási hullám az egészségügyben:

Katasztrófa közeleg: tömegesen hagyják el a dolgozók az egészségügyet

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!