Tettlegességig fajult a vita a parlamentben – a lökdösődést nem vették a kamerák

Fotó: MTI/Kovács Attila

Egyre feszültebb a légkör a parlamenti vitákon, ami érthető, hiszen 15 ezer ember halt meg eddig a koronavírus járványban, Orbán pedig szórja a pénzt a haveroknak, miközben vállalkozások ezrei mennek tönkre. A szembesítést pedig nem bírja elviselni a kormány.

A Párbeszéd egy költségvetés módosítást kezdeményezett a parlamentben, mely elvonna  a tervezett Hajdú-Bihar megyébe tervezett MotoGP-pályától és a vadászati kiállítástól 9,3 milliárd forintot, és azt a II-III. kerület szakrendelőinek adná. Varga Mihály pénzügyminiszterrel Tordai Bence párbeszédes képviselő szerette volna aláíratni a kezdeményezést, de Tordai szerint

Varga mellbe lökte,

majd visszament a helyére, és “sipákolt, mint egy jó focista”. A kamerák nem rögzítették az eseményt, így egyelőre a képviselő beszámolójára tudunk hagyatkozni. Vargánál valószínűleg az verhette ki a biztosítékot, hogy a párbeszédes képviselő telefonnal akarta rögzíteni, ahogy a pénzügyminiszter csatlakozikaz ellenzéki indítványhoz.

Varga Mihály pedig akár alá is írhatta volna a kezdeményezést, hiszen pont annak a két budai kerületnek a képviselője, ahová átcsoportosítanának összegeket a teljesen értelmetlen pénznyelő rendezvényektől. Varga csak annyit reagált a történtekre a Facebookon, hogy Tordai eddig még semmi hasznosat nem tett, csak a műsort csinálta a parlamentben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!