Rég látott tiltakozást váltott ki a jogállási törvény

Forrás: internet

Ahogy megírtuk: felmondáshullámot indított el az egészségügyben a hétfőtől életbe lépő új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény.

Tegnap 17-en mondtak fel a Szent Imre Kórházban, lényegében működésképtelenné téve az intenzív osztályt, keddre pedig az ország minden tájáról érkeztek a hírek, miszerint

akár minden tizedik egészségügyi dolgozó ott hagyhatja a közszférát a törvény hatására.

Mondani sem kell, hogy ha így lenne, az katasztrófális következményekkel járna az országra nézve, amit épp a napokban ért el a járvány harmadik hulláma.

Talán nem is véletlen, hogy rég látott tiltakozás indult a törvény miatt. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán pl. azonnal annak visszavonására szólította fel a kormányt. Mint írta: “A kormánynak azonnal, lehetőleg még ma vissza kell vonnia az egészségügyi dolgozókra ráerőszakolt jogállási változásokat és mindent el kell követnie, hogy a napokban felmondott orvosok és szakápolók visszatérhessenek hivatásukhoz”.

“Veszélyeztetni az egészségügyi ellátás biztonságát tomboló járvány kellős közepén??!! Micsoda felelőtlen, ostoba kormánypolitika ez?!”

– tette hozzá Karácsony.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson, Facebook-oldalán hasonlóan keresetlen megjegyzésekkel illette a kormányt. Mint fogalmazott: egészen hihetetlen, hogy Orbán egy világjárvány közepén fogadott el olyan törvényt, ami tömeges felmondásokhoz vezet az egészségügyben. Emberek fognak meghalni a Fidesz bénázása, eszetlen zsarolása miatt. Hányszor hallottuk, hogy “de legalább tudnak kormányozni?”

“Én azt gondolom, ennyire hülye kormánya a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak”

– írta a pártelnök.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke úgy értékelt: Orbán a “billegő sámlit” rúgta ki a magyar egészségügy alól.

“Orbánnak, Mészárosnak, Szijjártónak, a teljes fideszes elitnek van pénze magánorvosra, magánkórházra! De mi lesz azokkal, akiknek sürgős műtétre lenne szükségük, de nincs pénzük magánellátásra? Mi lesz a beteg emberekkel?”

– kérdezte a politikus.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán pedig jelezte: ma 5500 dolgozó távozott az egészségügyből.

“ez a mai minden idők legsötétebb napja az állami egészségügyben”

– közölte Gyurcsány.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!