Emberségből jeles – Az ellenzéki párt megmutatta, hogy nem minden politikus kapzsi!

Forrás: Facebook.com / Magyar Szocialista Párt

Sokakat felháborított, hogy az Orbán-kormány korábbi döntése alapján, az országgyűlési képviselők még most, a koronavírus idején is automatikusan megkapják a fizetésemelésüket. Az MSZP azonban bebizonyította, hogy jóra is lehet használni az így kapott plusz pénzt.

A szocialista párt tagjai közleményben tudatták, hogy a fizetésemelésüket, úgy ahogy eddig is, az általuk létrehozott Szolidaritási Alapba utalják, melynek révén különböző karitatív és segélyakciókat támogatnak.

Az MSZP az elmúlt időszakban a Szolidaritási Alapon keresztül közel 12 tonna tartós élelmiszer vásárlásával, az iskolakezdés költségeinek enyhítésére és a járvány elleni védekezésre majd a karácsonyi ünnepek szebbé tételére indított karitatív akcióival nyújtott segítséget azoknak a családoknak, akiket a járvány lehetetlen, vagy nehéz helyzetbe hozott.

Mindezek mellett az MSZP ezen az alapon keresztül közvetlen segítséget tudott nyújtani a frontvonalban, az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók számára tisztítószerek, fertőtlenítőszerek és védőfelszerelések beszerzésével. Továbbá a járvány elleni sikeres védekezés érdekében döntött a párt Országos Elnöksége a Fővárosi Önkormányzat pedagógus tesztelési akciójának támogatásáról.

Azzal tehát, ha emelkedik az MSZP képviselőinek fizetése, az lényegében azt jelenti, hogy több kerül a Szolidaritási Alapba, több pénz jut a támogatásra méltó és érdemes ügyekre.

Ezzel szemben ott a másik oldal is, a kormánypárti képviselők hasonló felajánlást nem tettek, annak ellenére, hogy sokan közülük már 2 millió forint körül vagy felett keresnek, így lenne miből adakozniuk most, mikor a járvány miatt százezrek veszítették el munkájukat, kerültek rendkívül nehéz anyagi helyzetbe.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!