Közpénzből nyomja a Fideszt népszerűsító propagandát a kormány a Vajdaságban!

A magyar kormány nemcsak itthon, de a határon túl is nagy hangsúlyt fektet abba, hogy a Fideszt népszerűsítse. Erre pedig nem sajnálják a közpénzt, milliárdok folynak Szerbiába, hogy az ottani magyarság is melléjük álljon.

A Szerbiai Oknyomozó Újságírói Központ (CINS) hozta nyilvánosságra, hogy 2011 és 2019 között, a magyar kormány összesen 12 millió euróval,

azaz 4,3 milliárd forinttal támogatta a Szerbiában megjelenő, túlnyomó részt Fidesz-szimpatizáns, magyar nyelvű médiumokat!

A CINS azt is közölte, hogy ennek révén, a vajdasági médiában Orbán Viktor egyre nagyobb befolyásra tesz szert.

Az említett időszak legnagyobb nyertese a Pannon Rádió és Televízió, ami a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül 9 millió euró támogatást kapott. A céghez tartozik 2 rádió, egy televízió csatorna és működtet egy honlapot is, melyeken gyakran találkozhatnak az emberek magyar kormánypropagandával, Fideszt népszerűsítő hirdetésekkel, valamint a CINS szerint megrendelésre készülő fake news cikkekkel.

“Budapesten képesek kitalálni, hogy több száz migráns gyűlt össze Észak-Bánátban, és csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy áttörjék a kerítést. Ekkor mi kimegyünk a helyszínre, és kiderül, hogy a néhány száz helyett mintegy 40-50 migráns tartózkodik ott, akik általában békések. Ennek ellenére azt kérik, hogy arról számoljunk be, hogy négyszázan vannak, még akkor is, ha ezt nem tudjuk a felvételekkel bizonyítani.

Az is megtörtént, hogy Budapesten valakinek kipattant a fejéből, hogy a migránsok betörtek és kifosztottak több házat, és megtámadják az időseket. A helyszínen kiderült, hogy ez nem így van,

a migránsok egy üresen álló házba mentek be, a fosztogatás pedig abban nyilvánult meg, hogy a régi padlót felfeszítették és eltüzelték, mert tíz Celsius-fok volt” – mondta egy, a neve elhallgatását kérő Pannon RTV-s dolgozó a 24.hu szerint, aki hozzátette, hogy ezeket az anyagokat a Magyar Televízióban is leadják.

A magyar kormány befolyását a Pannon RTV igazgatója, Bodzsoni István tagadja, szerinte a televízió szerkesztéspolitikája teljesen független, bár azt elismerte, hogy szoros kapcsolatban állnak az MTVA-val. Bodzsoni elmondta, hogy 2013-ban és 2015-ben az elkészített anyagokért, valamint a felszerelések vásárlására 81912 eurót kaptak az MTVA-tól.

Pannon RTV igazgatóját 2019-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

A magyar kormány azonban nem csak őket támogatja, de rendszeresen folyósít pénzt a Magyar Szónak, a Hét Napnak, a topolyai Express TV-nek és a Régió Rádiónak, a Vajdaság Ma hírportálnak és a Jó Reggelt Vajdaságnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!