Nem csitul a botrány Rogán körül: újabb milliárdokról kezdtek el titkolózni

Kép: Orbán Viktor Facebook

Mérhetetlen kapzsisága tette újra címlapokra a sajtó egyébként évek óta kerülő Rogán Antalt. Harmadik felesége és családja olyan földvásárlási ügybe keveredett, melyet már a miniszterelnök sem nézett jó szemmel, így a megkötött szerződés ellenére le kellett állítaniuk. Most viszont újabb milliárdok kerültek reflektorfénybe, amiről elkezdtek titkolózni.

Rogán új apósa a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft-be vásárolta be magát, ami nem lenne különösebben hír, ha a társaság 2019-ben nem nyert volna

2,2 milliárd forintot az agrárminisztériumtól,

ahonnan ebben a pályázati kategóriában senki sem nyert többet. A támogatást a nyertesek mezőgazdasági szaktanácsadás nyújtására kapták. Rogán apósa a nyertes pályázat után jelent meg a színen.

A 24.hu arra volt kíváncsi, hogy kik pályáztak, kik bírálták el a pályázatokat, történtek-e már ellenőrzések, és a megkötött szerződéseket is elkérték. A minisztérium azonban nem adta ki az  adatokat, mert szerintük a kért adatokat csak a nyertesek, valamint az arra jogosult hatóságok kaphatják meg, a tagállamoknak pedig nincs mérlegelési jogköre a nyilvánosságra hozandó adatok körét illetően.

Ám mindez egy bődületes hazugság,

mert a minisztérium által hivatkozott szabályozás csak arról szól, mi a nyilvánosság minimuma, Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója szerint ez az érvelés egy bíróságon elvérezne.

Érdekes, hogy szinte mindig ugyanazon emberek körül kezd el bűzleni valami, és valahogy mindig megpróbálja az államigazgatás, a minisztériumok megakadályozni, hogy kiderüljön az igazság. Rogán körül pedig mindig zajlanak az események, csak épp ez mindig nagyon sokba kerül nekünk. Arról pedig itt írtunk, mit is gondolnak a Fideszben Rogánról a történtek után:

Megreccsent Rogán karrierje – teljesen kiakadtak a Fideszben a miniszterre

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!