Idén is jelentős fizetésemelést kapnak a parlamenti képviselők!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

A koronavírus-járvány gazdasági hatása sokakat érzékenyen érintett, sokan vesztették el állásukat, a parlamenti képviselőknek azonban nem kell mitől félniük, idén márciusban is emelkedik a fizetésük.

A Blikk számolt be arról, hogy a legrosszabbul kereső képviselő alapilletménye is 107 ezer forinttal nő majd márciustól, azonban vannak olyanok is, akik még ennél is többre számíthatnak.

A fizetésemelésről még tárgyalniuk sem kell a képviselőknek, ők azt automatikusan megkapják, mivel néhány évvel ezelőtt a kormány azt a bruttó átlagkeresetekhez igazította. A KSH adatai szerint, mivel tavaly 9,7 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, így a képviselők bére is ilyen mértékben fog emelkedni.

A lap számításai szerint, egy képviselő alapfizetése bruttó 1 millió 103 ezer forintról 1 millió 211 ezer forintra ugrik, de sok képviselő van, akik még ennél is jobban járnak, hiszen a bizottságokban végzett munkájukért plusz pénz jár.

Az a képviselő, aki csak egyetlen bizottságban tag, az havonta 1 millió 453 ezer forintot fog keresni a jövőben, két bizottsági helyért vagy a törvényalkotási bizottsági tagságért pedig 1,7 milliót.

A bizottsági alelnökök illetménye, a lap számításai szerint, több mint 160 ezer forinttal fog nőni, így az meghaladja majd az 1,8 milliót!

2 millió 58 ezer forintot keresnek majd a jövőben a frakcióvezető-helyettesek, bizottsági elnökök és jegyzők, a frakcióvezetők, a parlamenti alelnökök és a háznagy illetménye pedig 214 ezer forinttal lesz több, ami így eléri majd a 2 millió 421 ezer forintot.

A legjobban mégis Kövér László fog járni, aki havonta 290 ezer forinttal kap majd többet, így az ő illetménye 3 millió forint felett lesz már.

A lap megemlíti azt is, hogy emelkedni fog a különféle juttatások összege is, így albérletre havi 424 ezer forintot, míg irodabérlésre 848 ezer forintot költhetnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!