Szél Bernadett kiakadt Orbán hazugságán – Keményen beszólt a kormányfőnek!

Szél

Orbán Viktor egy német lapnak adott interjút, melyben olyan kijelentéseket tett a magyarországi sajtóval kapcsolatban, melyekkel Szél Bernadett egyáltalán nem ért egyet.

A független parlamenti képviselő írásban kereste meg a miniszterelnököt, hogy megtudja, honnan vette azokat az adatokat, ami szerint

“Objektív elemzések azt mutatják, hogy a kormánnyal szemben nagyon kritikus médiumok piaci részesedése jóval 50 százalék felett van.”

Ezt Orbán a Stern német lapnak nyilatkozta még február elején, arra a Médianéző Központ által készített elemzésre alapozva, amely a kormánynak idén 1,3 milliárd forintért sajtómegfigyelést és kutatást végez. Szerintük lényegében ma Magyarországon bárki könnyen hozzáférhet a hírforrásokhoz, valamint a piac kiegyensúlyozott.

Szél kérdésére végül a miniszterelnök helyett Dömötör Csaba államtitkár válaszolt egyetlen mondattal:

“Tájékoztatom, hogy a magyar médiumokkal és a médiapiaccal kapcsolatos adatok nyilvánosak, azok bárki számára elérhetők.”

A független képviselő a 444.hu-nak adott választ: “Orbán Viktor hazugságokat nyilatkozik a külföldi sajtónak, és amikor rákérdezünk, hogy honnan veszi a számait, bátran hallgat. Mert nyilván még neki is iszonyú kínos lenne “objektív elemzésként” hivatkozni a Boros Bánk Levente-féle Médianéző propagandafelméréseire, ami például balliberális médiumnak tekinti a Kurucinfót, és ami szerint virágzik a sajtószabadság Magyarországon, az uniós szinten is példátlanul független Médiatanács meg szétbünteti a kormánypárti médiumokat.

Orbán Viktor hazugságokat terjeszt külföldön, de annyira már nem bátor, hogy vállalja az ezek alapjául vett nevetséges propagandaanyagokat.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!