Orbán kezdhet rettegni – Komoly üzenetet küldött Vera Jourová!

Jourova

Videókonferenciát tartott Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke, aki komoly kijelentéseket tett Magyarország helyzetére nézve.

Jourová a Népszava beszámolója szerint kijelentette, hogy számára a magyarországi helyzet tűnik a legaggasztóbbnak. Hozzátette, hogy ezt már sokszor elmondta diplomatikus, és kevésbé diplomatikus nyelven is, valamint továbbra is tartja magát ahhoz a kijelentéséhez, hogy

amit Orbán kialakított, az egy beteg demokrácia!

Az EB értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke azt is elmondta, hogy szerinte független igazságszolgáltatás, valamint szabad és tisztességes választások nélkül nincs demokrácia!

Kihangsúlyozta továbbá azt is, hogy a Bizottság egy átfogó és alapos vizsgálatot fog lefolytatni, melyben a magyar jogállamiság helyzetét nézik meg, és nemcsak egy-egy jogsértőnek vélt törvényről fognak véleményt alkotni.

“Értékelnünk kell a teljes képet, az igazságszolgáltatás, a média, a civil szervezetek, az oktatás helyzetét. Ha a kedvezőtlen folyamatok összeadódnak egy tagállamban, akkor súlyos csorbát szenved a demokrácia, márpedig a demokratikus elvek betartását minden országtól elvárjuk.” – jelentette ki Jourová, aki kiemelte azt is, hogy

az uniós források kifizetéséhez kötött jogállamisági vizsgálatot egyből alkalmazni kezdik, ahogy az EU Bírósága kimondja annak jogszerűségét.

Ez mindenképp rossz hír a kormányfőnek, aki az uniós költségvetés és helyreállítási csomag vétójával ezt szerette volna elkerülni, de jó hír mindenkinek, aki úgy látja, az EU-s forrásokat nem a megfelelő módon használják fel, azok csak az oligarchák zsebét tömi ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!