Karácsony nagyon kiakadt: Legyen már ennek vége

Csütörtök reggel késsel támadtak egy nőre egy csepeli buszon, a Blikk információi szerint azért, mert SZFE-s maszkot viselt.

A nő könnyebb sérüléseket szenvedett, a támadó elmenekült. A rendőrség nyomozócsoportot állított fel a felkutatására.

Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester is megszólalt az ügyben.

Mint fogalmazott:

“Valaki késsel akarta levágni egy hölgy arcáról az SZFE-maszkot, közben megsebesítette őt ma reggel a BKK egyik csepeli járatán. Aljas és gyáva tett.”

A politikus szerint semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra.

“Legyen ennek vége már!”

– kérlelte Karácsony, hozzátéve: “Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból. Ahogy az erőszakos cselekedet is mindig erőszakos, kimondott vagy leírt szavakkal kezdődik, úgy a békés hétköznapok, a kedélyek lehűtése is annak kimondásával kell kezdődjön, hogy mindenki méltóságát és véleményét tiszteletben tartjuk, az ellenfeleket nem tekintjük ellenségnek, a mégoly indokolt viták sem vezethetnek háborúskodáshoz.”

Karácsony bejegyzését Joe Biden amerikai elnök beiktatási beszédének egy idézetével zárta:

„a politikának nem kell pusztító tűznek lennie, ami mindent elpusztít, ami az útjába kerül”. Jó lenne, ha mindenki, akinek dolga, megértené végre, hogy nem az az erős, aki képes megosztani, hanem aki képes egyesíteni”

– írta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!