Nagyon kiosztotta Orbánt a tönk szélére sodort Iványi Gábor

“Bűn, cinizmus, aljasság, ahogy a szegények ügyét kezelik, ahogy a menekültek ügyét kezelik, ahogy herdálják a közvagyont, ahogy törvényeket gyártanak legalizálni a gazemberségeiket. Irgalmatlanok. Az őrület csúcsán pedig ott trónol a kontrollnélkülivé vált miniszterelnök”

– fogalmazott Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője a 24.hu-nak adott telefonos interjújában.

A lap annak kapcsán kérdezte Iványit, hogy tegnap kiderült: a NAV 240 millió forintos büntetést szabott ki Iványiék egyesületére, ami miatt elképzelhető, hogy a jövő hónaptól már a bérét sem fogják tudni kifizetni az egyesület több mint ezer dolgozójának.

Iványi az eljárásról most azt mondta: Orbán 2010-es hatalomra kerüléséig egyetlen fillér köztartozásuk sem volt, de utána jogsértően elorozták tőlük az egyházi státuszukat, elzárták őket a személyi jövedelemadók egy százalékától, az egyházi pályázatoktól, a kiegészítő támogatásoktól.

“Sanyargattatásban telnek az évek, belekeseredik az ember. Nyilván ez is a cél: elvenni a kedvünket attól, hogy létezzünk, tegyünk az emberekért. Ugyanis mi nem magunkra költjük a pénzt, hanem az állam által el nem végzett feladatokat átvállalva szegényeken segítünk”

– fogalmazott.

Hozzátette: sajnálja, hogy az ámokfutáshoz az unió is asszisztál, remélve, hogy így kisebb a baj. Mint fogalmazott:

“Sajnos nem veszik észre, hogy Magyarország lelkileg már nem az unió tagja, a kormányfő számára Putyin fontosabb, mint az EU. A lelkészi, szegényeket segítő tevékenységemért a hetvenes években felfüggesztett börtönbüntetést kaptam. Ezek a mostani urak pont úgy működnek, mint a régi elvtársak: elveszik mindenünket. Börtönbe ugyan még nem küldenek, egyelőre megelégszenek a karaktergyilkolászással. Tegyék csak, én továbbra is végzem a vállalt munkát. Eddig nem borított fel az ellenszél, és ha most elsodor, azt fogom mondani, hogy Isten áldásával tizenegy évet kibírtunk az orkánban. De ha még egy évig állva maradunk, és a választást elbukva eltakarodik ez a banda, és alkalmasint nem a Parlamentben, hanem más, a tetteikhez, a személyiségükhöz jobban illő helyen ülnek majd, akkor megmenekülhet a küldetésünk.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!